Over Imacar


Aan de oorsprong van imacar liggen twee sterke familiebedrijven: Vanhoecke en De Keukeleire. Samen richtten zij de groep imacar reeds op in 2008. Sinds januari 2019 besloot ook garage Houttequiet om haar krachten te bundelen.

Peugeot Vanhoecke Sint Niklaas

Imacar Sint-Niklaas Showroom

Vanhoecke was oorspronkelijk een carrosseriebedrijf. In 1967 beslisten de gebroeders Georges en Robert Vanhoecke een PEUGEOT-garage te openen in de Breedstraat.

Het bedrijf groeide uit zijn voegen en in 1973 werd een splinternieuw gebouw geopend aan de Prins Boudewijnlaan. Voor die tijd ging het om een toonaangevende garage met een gigantische showroom. In 1993 werd het bedrijf overgenomen door Stéphan Vanhoecke en Dirk Huyck die ook het bedrijf vernieuwden in 1999. Sinds 2019 verdeelt imacar Vanhoecke vier Stellantis-merken (Peugeot, Citroën, DS en Opel).

Peugeot De Keukeleire

Imacar Dendermonde De Keukeleire showroom 2

Uw auto, uw trots? Dat begrijpen we bij Peugeot De Keukeleire maar al te goed. Want ons hart klopt al bijna vijftig jaar voor knappe, solide wagens. Net daarom verdelen wij Peugeot – synoniem voor degelijkheid en comfort.

Die voorliefde delen we graag met u. Door de portieren van onze Peugeots uitnodigend open te zwaaien. En door u én uw wagen te omringen met een vlotte service. Zo levert Peugeot De Keukeleire – naast opmerkelijke wagens – ook al een halve eeuw tevreden klanten af.

Koopt u een nieuwe of tweedehandswagen bij Peugeot De Keukeleire, dan wordt u automatisch opgenomen in een hartelijke, service- en klantgerichte Peugeot-familie. Dat merkt u al bij het warme, persoonlijke onthaal in onze drie showrooms.

Opel Houttequiet

Imacar Sint-Niklaas Showroom Opel

De familie Houttequiet zit in het vak omdat grootvader te vroeg van de trein stapte. Toeval bestaat niet, of toch? Toen kort na de Eerste Wereldoorlog twee broers op de trein stapten richting Antwerpen liet niets vermoeden dat dit de start zou zijn van een dynastie Opel-garages in het Waasland.

De broers Jules en Sibron Houttequiet wilden in de Scheldestad een nieuw leven opbouwen, maar stapten uit te Beveren. Zij verzoenden zich met dit toeval en besloten er te blijven. In 1927 bouwde Sibron een eigen garage in de Zandstraat te Beveren. Later kwamen ook zijn zonen in het bedrijf en tot kort stond de derde generatie Geert en Dirk aan het roer.

Na drie generaties Houttequiet en 90 jaar automobielgeschiedenis in het Waasland hebben de huidige zaakvoerders samen met garage Vanhoecke besloten om vanaf 1 januari 2019 de garage- en carrosserieactiviteiten samen te voegen in de imacar-groep.

Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid