TINE DE CAIGNY X OPEL IMACAR

Gepost op 28 april 2021

TINE DE CAIGNY X OPEL IMACAR

Wij zijn trots dat wij Tine De Caigny kunnen aankondigen als ambassadeur van Imacar. Gouden schoen, Red Flame en een fantastische persoonlijkheid.

Wat moet je weten over Tine De Caigny?

De vijfde Gouden Schoen voor vrouwen ging - niet geheel zonder controverse - naar Tine De Caigny (23). Wat moet u zeker weten van de nog jonge spits van Anderlecht nu haar naam vereeuwigd is op de erelijst van de Gouden Schoen?

Een vluchtige blik op de carrière van Tine De Caigny zou verkeerdelijk de indruk kunnen wekken dat de nagelnieuwe Gouden Schoen bij de vrouwen een doorgewinterde profspeelster op het toppunt van haar kunnen is.

Al gespeeld voor Club Brugge, Lierse, het Noorse Vålerenga, nu Anderlecht en 57 caps voor de Red Flames. Toch is De Caigny nog maar 23 jaar. "Ik schrik nog altijd als ik aan haar leeftijd denk", zegt Hermien Vanbeveren, die voor Sporza het vrouwenvoetbal op de voet volgt.

"De Caigny heeft al zo een indrukwekkend parcours afgelegd. Het zegt veel dat ze in 2014 - op haar 16e - debuteerde bij de Red Flames en in 2017 de drie groepsmatchen speelde op het EK in Nederland. Ze was toen 20 jaar."

Tine De Caigny Nieuws 1

Rond haar 16e pas zei De Caigny het gemengde voetbal vaarwel. Dat ze zo lang bij Vrasene met de jongens bleef voetballen, was voor haar naar eigen zeggen een goede leerschool. Al beseft ze dat het daarbij een grote hulp was dat ze altijd groot geweest is (1,80 meter).

Hermien Vanbeveren: "De Caigny heeft tot het laatste moment dat het toegelaten was in een gemengd team gespeeld. Daarna is ze naar de vrouwenploeg van Club Brugge en dan naar Lierse vertrokken."

"Met die laatste ploeg won ze de beker, maar toen die ploeg stopte, kreeg ze via oud-Lierse speler David Brocken de kans om in de sterke Noorse competitie aan de slag te gaan."

"Zelf heeft ze achteraf gezegd dat die stap te vroeg kwam. Ze was 18 jaar en had heimwee. Bovendien vertrok Brocken al snel bij Vålerenga. Maar ze heeft er wel veel geleerd. Sinds 2017 speelt ze bij Anderlecht."

Tine De Caigny Nieuws 2

Succesvolle transformatie van middenveld naar spits

Het is bij Anderlecht dat ze dit seizoen helemaal doorbreekt. En daar heeft een transformatie veel mee te maken. "Vreemd genoeg moet Tine De Caigny misschien ook wel Ella Van Kerkhoven bedanken voor deze Gouden Schoen", zegt Hermien Vanbeveren.

"Van Kerkhoven vertrok in de zomer van 2019 van Anderlecht naar Inter. Daardoor werd De Caigny bij Anderlecht omgevormd van box-to-box speelster naar een aanvalster. En door een lange blessure van Van Kerkhoven gebeurde eigenlijk hetzelfde bij de Red Flames."

Tine De Caigny Nieuws 3

Die transformatie is een succes. In 2020 scoorde De Caigny in 6 matchen voor de Flames evenveel doelpunten. Bij Anderlecht zit ze dit seizoen aan 15 goals in de competitie. "Met haar 1,80m is ze sterk met haar hoofd. Ze weet zich goed te positioneren voor doel en is rustig aan de bal. Ze heeft een natuurlijke neus voor goals, iets dat je hebt of niet."

"De Caigny is niet iemand van de technische hoogstandjes en kan zeker nog groeien met haar rug naar de goal, maar dat is logisch door die transformatie."

"Ik herhaal nog eens: ze is nog maar 23 jaar, dus ze zit zeker nog niet aan haar top. Al denk ik wel dat het stilaan tijd wordt om de stap naar het buitenland te zetten. Bij Anderlecht gaat het momenteel misschien wat te gemakkelijk. De Caigny werkt ook nog drie dagen per week in een sportwinkel. Ze is dus semiprof op dit moment. Ook daar is nog marge voor progressie."

- bron: Sporza

Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid
Imacar Chat