Peugeot 408

Gepost op 22 juni 2022

Peugeot 408

De nieuwe PEUGEOT 408 is onverwacht omdat hij anders is. Het is de eerste in zijn soort, zowel in de geschiedenis van het merk zelf als in de automarkt als geheel. Met de nieuwe 408 toont PEUGEOT de creativiteit van zijn teams door een nieuw fastback-silhouet aan de top van het C-segment aan te bieden. Deze nieuwe generatie PEUGEOT biedt een katachtig postuur en unieke allure, uitmuntende techniek gericht op efficiëntie en intelligente elektrificatie, evenals de emoties die worden geboden door geavanceerde technologieën die zijn gericht op rijplezier en instinctief gebruik.

202206 Peugeot 408 2

ALLURE. De PEUGEOT 408 valt in de eerste plaats op door zijn dynamische fastback-silhouet en zijn onmiskenbare stijl, maar ook door zijn mate van doorbreken. Zijn katachtige houding is typerend voor de modellen van het merk. Zijn lijnen zijn scherp, de grille heeft dezelfde kleur als de carrosserie en past perfect bij de voorkant, en hij pronkt trots met het nieuwe PEUGEOT-embleem met de kop van een leeuw. De omgekeerde uitsparing in de achterbumper is onverwacht, terwijl het profiel een sterke uitstraling krijgt. De nieuwe PEUGEOT 408 staat stevig op wielen met een diameter van 720 mm en de iconische 20-inch velgen hebben een disruptief geometrisch ontwerp. Vooraan integreert de hoektandvormige lichtsignatuur de 408 perfect in de PEUGEOT-familie, net als de led-lampen met drie klauwen achteraan.

Met een lengte van 4,69 m en een lange wielbasis van 2,79 m, heeft de nieuwe PEUGEOT 408 een opmerkelijk ruime tweede zitrij, met 188 mm beenruimte. De bagageruimte is ook ruim bemeten, met een inhoud van 536 liter, die kan worden vergroot tot 1.611 liter zodra de achterbank is neergeklapt. De nieuwe PEUGEOT 408 is 1,48 m hoog en heeft een slank en strak silhouet. Dit verbetert de aerodynamische efficiëntie.

202206 Peugeot 408 5

EMOTIE. Voor zowel de bestuurder als de passagiers biedt de PEUGEOT 408 de nieuwste generatie van de PEUGEOT i-Cockpit®, onmiddellijk herkenbaar aan zijn compacte stuurwiel dat gericht is op rijplezier en gecontroleerde wendbaarheid.

In de cockpit ligt de nadruk op kwaliteit en connectiviteit, met de allernieuwste technologieën om de rij- en reiservaring intuïtiever en bevredigender te maken.

UITMUNTENDHEID. Aangedreven door 6 camera's en 9 radars, zorgen de rijhulpsystemen voor gemoedsrust en veiligheid. Ze bevatten:

  • Adaptive Cruise Control met Stop and Go-functie,
  • Nachtzicht, dat waarschuwt voor dieren, voetgangers of fietsers voor hen voordat ze in het grootlicht verschijnen,
  • Dodehoekbewaking op grote afstand (75 meter),
  • Rear Traffic Alert, dat waarschuwt voor mogelijk gevaar bij het achteruitrijden.
202206 Peugeot 408 4

Het motorengamma dat de PEUGEOT 408 aandrijft, omvat twee oplaadbare hybride versies met 180 en 225 pk en een benzineversie van 130 pk. Alle drie zijn ze gekoppeld aan een 8-traps EAT8 automatische versnellingsbak. Een volledig elektrische versie volgt enkele maanden later.

Efficiëntie was een belangrijke zorg voor de ontwerpers van de PEUGEOT 408, aangezien de combinatie van inspanningen op het gebied van aerodynamica, gewichtsvermindering (vanaf 1396 kg) en emissiearme motoren ervoor zorgt dat het voertuig nu kan bogen op een opmerkelijk laag gemiddeld energieverbruik (onder homologatie) , zowel voor de hybrides als voor de 130 pk sterke benzineversie.

De nieuwe PEUGEOT 408 komt begin 2023 op de markt. Een auto met een wereldwijde ambitie, die eerst in Mulhouse, Frankrijk, voor de Europese markt wordt geproduceerd en kort daarna in de fabriek van Chengdu in China. voor de lokale markt.

202206 Peugeot 408 3

"Bij PEUGEOT geloven we dat het leven beter is met allure. Met zijn unieke look, innovatief fastback-silhouet en ongebreidelde elegantie is de nieuwe 408 de perfecte uitdrukking van de filosofie en inventiviteit van het merk PEUGEOT", zegt Linda Jackson, CEO van het merk PEUGEOT. . "De nieuwe PEUGEOT 408 is vanuit elke hoek onverwachts ontworpen en ontworpen voor liefhebbers van auto's en van het leven, die willen breken met het traditionele en tegelijkertijd op zoek zijn naar verantwoord plezier. Hij belichaamt de hoge technologische normen van PEUGEOT - gecontroleerde efficiëntie en een zeer hoogwaardige digitale ervaring - evenals de intense emoties van instinctief rijplezier”.

202206 Peugeot 408 6
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid