DS Automobiles onthult nieuwe kleurstelling van DS E-TENSE FE23 Formule E-auto

Gepost op 10 oktober 2023

DS Automobiles onthult nieuwe kleurstelling van DS E-TENSE FE23 Formule E-auto

DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT presenteren de nieuwe kleurstelling van de DS E-TENSE FE23 voor het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship. De Formule E-bolide voor de elektrische raceklasse oogt nu nog opvallender en eleganter doordat de bekende gouden en zwarte kleuren zijn omgedraaid.

De nieuwe DS E-TENSE FE23 heeft een oogstrelende gouden neus, terwijl ook de sidepods en de complete halo nu in goud zijn uitgevoerd. Met zijn nieuwe livery blijft de Formule E-auto van DS PENSKE trouw aan het traditionele kleurenthema van het Franse merk en de geest van het team. De aandrijflijn blijft overigens ongewijzigd voor het komende Formule E-seizoen, aangezien de krachtbronnen voor twee jaar zijn gehomologeerd.

De DS E-TENSE FE23 is ontwikkeld door DS Performance, waarbij de nadruk ligt op de meest geavanceerde technologie op het gebied van elektrisch racen van DS Automobiles. De twee Formule E-auto’s van DS PENSKE worden bestuurd door Jean-Eric Vergne, de enige tweevoudig wereldkampioen Formule E, en Stoffel Vandoorne die zich in 2022 tot wereldkampioen kroonde. Zij kruipen achter het stuur van de DS E-TENSE FE23 tijdens de officiële pre-season testdagen, van 24 tot en met 27 oktober 2023 op het circuit van Valencia in Spanje. De eerste race van het nieuwe Formule E-seizoen vindt plaats op 13 januari 2024 in Mexico City.

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance: “De onthulling van de nieuwe kleurstelling is altijd een spannend moment, omdat het de officiële start vertegenwoordigt van een nieuwe avontuur, een nieuwe uitdaging en een nieuwe seizoen! We gaan het tiende seizoen in met een nieuwe DS E-TENSE FE23 die nog mooier is dan de auto van vorig jaar. En behalve mooier is hij ook opvallender en dat is waar het in de autosport ook om draait. We zijn hier om zichtbaarheid te geven aan ons merk DS Automobiles, onze partner PENSKE AUTOSPORT, en natuurlijk al onze sponsors. We zijn ook hard aan het werk om ervoor te zorgen dat de DS E-TENSE FE23 net zo goed rijdt als hij eruitziet. De aandrijflijn is weliswaar hetzelfde als vorig seizoen, aangezien er dit jaar geen homologatiewijziging is, maar er is wel veel ander werk gedaan en we gaan door met het verbeteren van ons softwaremanagement. We hopen op grote successen: dat is ons doel voor komend seizoen!”

Belangrijkste resultaten van DS Automobiles in de Formule E:

  • 105 races
  • 4 kampioenschapstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podiumplaatsen
  • 22 pole positions
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid