COLLECTION ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY : MET DS AUTOMOBILES WORDT ELKE REIS EEN DROOM

Gepost op 15 mei 2024

COLLECTION ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY : MET DS AUTOMOBILES WORDT ELKE REIS EEN DROOM

Humanist, verhalenverteller, vliegenier, wetenschapper en kunstenaar, Antoine de Saint Exupéry verleent zijn naam aan de Collection 2024 gepresenteerd door DS Automobiles om de 80e verjaardag van zijn overlijden te markeren.

De Collection ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY bestaat uit drie modellen: DS 3, DS 4 en DS 7.

Geïnspireerd door de reizen en verhalen van Antoine de Saint Exupéry, is elk model voorzien van het werk van de DS DESIGN STUDIO PARIS teams met verwijzingen naar de werken van de auteur.

Het aanbod heeft betrekking op alle aandrijflijnen die beschikbaar zijn op elk model: 100% elektrisch, plug-in hybride, hybride, benzine en diesel.

Antoine de Saint Exupery 2 DS 4

"Met de Collection Antoine de Saint Exupéry iillustreren we waar het merk DS Automobiles voor staat, een beetje extra ziel dat ons sterk en uniek maakt. Dit verschil is gebaseerd op ongrijpbare zaken: poëzie, verbondenheid door gedeelde waarden en een gemeenschappelijke verbeelding. Eerst en vooral is het Frankrijk, zijn epicuristische cultuur, zijn smaak voor schoonheid, zijn oog voor detail en, precies, de geest van Antoine de St Exupéry: een geest van reizen, exploratie en avant-garde. Dit alles wordt vertegenwoordigd door de Concorde, de TGV en de DS van 1955, met zijn innovatieve cocktail van comfort, design en technologie. Deze nieuwe Collection 'Antoine de Saint Exupéry' deelt al deze codes".

Olivier François, algemeen directeur van DS Automobiles

Antoine de Saint Exupery 3 DS 3

Net als de wereld van de haute couture presenteert DS Automobiles elk jaar opnieuw zijn collecties. Deze originele voorstellen zijn de uitdrukking van erkende expertise die de waarden van DS Automobiles belichaamt.

De Collectie 2024 is een rijke samenwerking met een icoon van de Franse geschiedenis, een man die zowel dichter als reiziger, auteur en held was: Antoine de Saint Exupéry.

Zijn verhalen zijn in meer dan één opzicht inspirerend en hebben geleid tot drie modellen met onderscheidende kenmerken, die zijn gekoppeld aan vier van zijn werken: Le Petit Prince, Courrier Sud, Citadelle en Vol de Nuit.

Antoine de Saint Exupery 4 DS 7

Antoine de Saint Exupéry: een veelzijdige held die een legende is geworden

Bij DS Automobiles eren we het erfgoed van Antoine de Saint Exupéry, wiens naam synoniem staat voor avontuur, creativiteit en menselijkheid. Als humanist, verhalenverteller, vliegenier, wetenschapper en kunstenaar, belichaamde Antoine de Saint Exupéry sinds de vroege 20e eeuw de geest van het avontuur door zijn luchtvaartprestaties en literaire bijdragen.

Antoine de Saint Exupéry's passie voor de luchtvaart begon al in zijn kinderjaren en bracht hem bij de Franse luchtmacht tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze liefde voor het vliegen groeide tijdens zijn werk voor verschillende luchtvaartmaatschappijen, waarbij zijn nachtelijke solo-reizen door de Sahara een diepe inspiratiebron vormden voor zijn schrijven. Zijn bekendste werken, zoals "Courrier Sud" en "Vol de nuit", reflecteren zijn avontuurlijke geest.

Zijn meest geliefde literaire werk, "De Kleine Prins", gepubliceerd in 1943, verkent diepgaande thema’s zoals liefde, vriendschap en de zoektocht naar betekenis. Dit verhaal, dat verrijkt is met zijn eigen illustraties, heeft wereldwijd miljoenen harten veroverd en is het meest vertaalde boek ter wereld.

Zijn toewijding aan het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en zijn tragische dood tijdens een luchtverkenningsmissie in 1944, markeerden het einde van zijn indrukwekkende leven, maar zijn nalatenschap leeft voort. Vandaag de dag blijft zijn werk, vooral "De Kleine Prins", resoneren met lezers over de hele wereld, een blijvende herinnering aan de belangrijke waarden van menselijkheid en de pracht van onze wereld.

Geïnspireerd door deze grote Franse legende, heeft DS Automobiles in samenwerking met de Succession Saint Exupéry - d'Agay de Collection Antoine de Saint Exupéry ontworpen. Deze speciale collectie bestaat uit drie unieke modellen, elk met een verhaal dat onder de handtekening van Saint Exupéry valt. Deze auto's belichamen onze gedeelde waarden van avontuur, verfijning en de drang naar ontdekking.

Antoine de Saint Exupery 5 DS 7

Collection Antoine de Saint Exupéry: drie geïnspireerde ontwerpen

De Collection Antoine de Saint Exupéry, verkrijgbaar op de DS 3, DS 4 en DS 7, heeft een exclusieve gemeenschappelijke handtekening die nauw verbonden is met het verhaal van de avonturier. Het is een eerbetoon aan hem ter gelegenheid van zijn 80e sterfdag.

Elk model, geïnspireerd op een van Antoine de Saint Exupéry's werken, is verkrijgbaar in een nieuwe speciale 'Vol de Nuit' kleur. Deze parelmoerachtige pigmentlak creëert subtiele gouden reflecties, als een sterrenhemel bij zonsopgang.

Het interieur doet denken aan de piloten uit de eerste helft van de twintigste eeuw, met warm Criollo Brown nappaleder dat gul en slijtvast aanvoelt en de unieke expertise en het gebruik van fijne materialen illustreert die DS Automobiles na aan het hart liggen. Het leer gaat gepaard met een innovatieve borduurtechniek op de dashboardversieringen, die het condensspoor van een vliegtuig oproept.

Verschillende badges voor het interieur en exterieur en plaquettes op de dorpels maken de exclusieve signatuur van de Antoine de Saint Exupéry Collection compleet. Deze plaquettes bevatten citaten en tekeningen uit de inspirerende werken en de Antoine de Saint Exupéry handtekening.

Antoine de Saint Exupery 6 DS 4

DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: "Voor hen die reizen, zijn de sterren hun gidsen", De kleine prins

Het eerste model in de reeks, DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY is geïnspireerd op het boek "De Kleine Prins", een universeel en humanistisch werk, erkend als het meest vertaalde ter wereld.

Voor comfort rondom is de DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY voorzien van een OPERA-interieur in Criollo Brown nappaleder met specifieke dashboard- en deurdecoraties. Het satijnen borduursel trekt lijnen als vallende sterren en de emblematische parelstiksels hebben de kleur Terre de Cassel. De verfijning van het interieur wordt onderstreept door een met leder beklede airbaghoes.

Op de dorpels van de voordeur staat het citaat "Voor degenen die reizen, zijn de sterren hun gidsen", uit "De kleine prins", evenals een tekening van de auteur.

Aan de buitenkant onderscheiden de versies ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY zich door elegante badges op de voorportieren en Vol de Nuit wielcenters op 18-inch NICE wielen.

Het gamma omvat ADML Proximity, verwarmde zetels en connected navigatie met DS IRIS SYSTEM en toegang tot ChatGPT.

De DS 3 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY is een model met meerdere brandstoffen en is verkrijgbaar in de versies 100% elektrische E-TENSE, HYBRID, PureTech 130 benzine en BlueHDi 130 diesel.

Er zijn drie black-top kleuren beschikbaar: Vol de Nuit, Cristal Pearl en Noir Perla Nera.

Antoine de Saint Exupery 7 DS 3

DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: "De sterren meten voor ons de ware afstanden", Courrier Sud

De avontuurlijke en dynamische DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY bevat een citaat uit Courrier Sud, het eerste gepubliceerde boek van de auteur. Het symboliseert de moed, vrijheid en loyaliteit van een man van letters en luchten.

De DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY toont met zijn Criollo Brown OPERA-interieur, verrijkt met exclusieve afwerkingen, het allerbeste van de expertise van DS Automobiles. Op het dashboard is het leder voorzien van dubbele Criollo en Terre de Cassel stiksels. Het Terre de Cassel-borduursel wordt herhaald op de portierversieringen. De voorstoelen zijn verwarmd, gemasseerd en geventileerd.

Net als op de rest van het gamma is het dashboard voorzien van een 'Antoine de Saint Exupéry'-badge. De quote "De sterren meten ware afstanden voor ons" en een tekening van een vliegtuig zijn te zien op de dorpels van de voorportieren.

De 19-inch SEVILLA-wielen met diamanteffect hebben een nieuw Night Flight-kleurig middenwiel.

De DS 4 is verkrijgbaar met vier verschillende motoren: E-TENSE 225 oplaadbare hybride, HYBRID, PureTech 130 benzine en BlueHDi 130 diesel.

Er zijn drie zwarte dakkleuren beschikbaar: Vol de Nuit, Cristal Pearl en Noir Perla Nera.

Antoine de Saint Exupery 8 DS 4

DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: "Het is de weg van uitwisseling tussen de sterren en ons", Citadelle

DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY haalt zijn inspiratie uit "Citadelle", een verzameling postume reflecties over de menselijke conditie van de auteur. De kracht van het werk wordt geëvenaard door die van het model, wiens silhouet comfort en geborgenheid oproept.

Tot grote vreugde van zijn inzittenden onthult de DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY een gloednieuw Criollo Brown OPERA-interieur. Het nappaleder gaat gepaard met borduurwerk van Tramontane en parelmoerstiksels van Terre de Cassel. Het dashboard is voorzien van een "Antoine de Saint Exupéry" badge, naast het citaat "Hij is het uitwisselingspad tussen ons en de sterren" en de sterren op de dorpels voor.

Andere borduursels en de Criollo Brown armsteun voegen een extra vleugje elegantie toe. Het stuurwiel is volledig bekleed met Basalt Black leder, inclusief de afdekking van de airbag. De voorstoelen zijn verwarmd, gemasseerd en geventileerd, met akoestisch glas voor optimaal comfort.

Aan de buitenkant zijn de portieren voorzien van een nieuwe "Antoine de Saint Exupéry" badge en een nieuw wielkern in de kleur Night Flight onderstreept de exclusiviteit van deze Collection. De 21-inch NEW YORK wielen zijn ook een specifieke creatie voor de DS 7 E-TENSE 4x4 360.

De DS 7 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY is verkrijgbaar met oplaadbare hybride motoren van 360, 300 en 225 pk, en met de BlueHDi 130 dieselmotor.

Er zijn vier kleuren beschikbaar: Vol de Nuit, Cristal Pearl, Noir Perla Nera en Bleu Saphir.

Antoine de Saint Exupery 9 DS 7
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid