CITROËN C3 AIRCROSS: STOER, STIJLVOL EN TOT 7 PLAATSEN

Gepost op 19 april 2024

CITROËN C3 AIRCROSS: STOER, STIJLVOL EN TOT 7 PLAATSEN

• Citroën onthult de eerste afbeeldingen van de geheel nieuwe C3 Aircross, die binnenkort in Europa te koop zal zijn.

• De nieuwe C3 Aircross ondergaat een radicale verandering en betreedt een nieuwe scope met de ambitie om zijn positie in een zeer competitief gebied te versterken.

• Het exterieurdesign onthult een stoere maar stijlvolle SUV. De nieuwe houding maakt hem assertiever, gespierder en robuuster.

• Met een lengte van 4,39 meter groeit de C3 Aircross en biedt hij meer ruimte aan boord en maximaal 7 zitplaatsen, een primeur in het segment, terwijl hij toch compact, praktisch en wendbaar blijft.

• Naast het ICE-aanbod zal C3 Aircross een hybride motor voorstellen die bijzonder geschikt is voor dit silhouet, evenals een volledig elektrisch aanbod.

• De C3 Aircross markeert de voortzetting van het offensief van Citroën in het B-segment en deelt met de C3 dezelfde designtaal. dezelfde filosofie: het bieden van een unieke comfortervaring aan boord en alle functies die klanten verwachten.

Citroen C3 Aircross Reveal 2

Een modern en samenhangend ontwerp.

De nieuwe C3 Aircross heeft de frisse stijl van Citroën, die begon met het Oli-concept en echt van start ging met de C3. Het design is lekker assertief en heeft het nieuwe logo van Citroën groot op de voorkant, samen met een unieke lichtsignatuur die bestaat uit drie verlichte delen. Hij ziet er supermodern uit en laat echt zien dat er aandacht is besteed aan kwaliteit en details, zoals het chevronpatroon op sommige onderdelen. Citroën heeft ook gespeeld met het design door het model een tweekleurig dak te geven en kleuraccenten op de bumpers en zijpanelen, die je zelf kunt aanpassen.

Een SUV die zijn karakter versterkt.

De C3 Aircross heeft een make-over gehad en ziet er nu een stuk stoerder uit. Voorheen was het model wat ronder en vriendelijker, maar nu heeft het een meer hoekige en gespierde look, zonder agressief te zijn. De auto heeft een robuuste uitstraling met een hoge, brede motorkap, bredere spatborden, en stevige schouders die grote wielen van 690 mm diameter ondersteunen. Het design zit vol spanning en energie, wat de auto een zelfverzekerd gevoel geeft. Het silhouet is goed in balans en straalt kracht uit.

Citroen C3 Aircross Reveal 3

Compacte SUV met maximaal 7 zitplaatsen.

De nieuwe C3 Aircross is wat langer geworden, nu 4,39 meter, wat zorgt voor meer ruimte binnenin. Hij heeft de langste wielbasis in zijn klasse, dus achterin zit je lekker ruim met je benen. Dankzij die extra lengte heeft de auto een dynamisch ontworpen zijpaneel en een praktische verticale achterkant, waardoor er zelfs een comfortabele derde zitrij is waar totaal zeven mensen kunnen zitten met extra stoelen die je in de kofferbak kunt opklappen. Super handig voor grote gezinnen! Ondanks z'n ruimte blijft de C3 Aircross compact en makkelijk te besturen en parkeren. Kortom, het is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke SUV.

Een betaalbaar multi-energieaanbod.

De nieuwe B-SUV van Citroën, de C3 Aircross, gebruikt hetzelfde Smart Car-platform als de C3 hatchback en is vanaf het begin ontworpen met het oog op elektrische aandrijving. Hij past goed bij de huidige energietransitie door niet alleen de gebruikelijke benzineversies aan te bieden, maar ook een hybride optie. Dit maakt de stap naar elektrische auto's een stuk toegankelijker. Bovendien komt er ook een betaalbare volledig elektrische versie die in Europa wordt gemaakt.

Citroen C3 Aircross Reveal 4

Serene ervaring aan boord.

De C3 Aircross SUV heeft een hogere bodemvrijheid wat zorgt voor een comfortabelere rit en makkelijker instappen. De hoge zitpositie geeft je beter zicht op de weg, wat bijdraagt aan een prettiger gevoel tijdens het rijden. Net als de C3 sedan, zet deze nieuwe C3 Aircross sterk in op comfort en is hij uitgerust met alle technologieën die je verwacht van een moderne auto in deze klasse.

Een verandering in reikwijdte.

De nieuwe C3 Aircross die deze zomer gelanceerd wordt, brengt een frisse kijk op de compacte SUV-markt in Europa. Sinds 2020 zijn de verkoopcijfers van deze B-SUV's zelfs hoger dan die van de traditionele hatchbacks in het B-segment, met meer dan 2 miljoen verkopen per jaar. Citroën zit al sinds 2008 in dit segment met de C3 Picasso, die destijds al vooruitliep met een hogere zit en meer binnenruimte. In 2017 kwam de naam Aircross met de C3 Aircross, die avontuurlijker was maar nog steeds praktisch. De volledig vernieuwde C3 Aircross van medio 2024 zal alles hebben wat gezinnen wensen: stoer design, meer ruimte, plek voor tot 7 personen, opties van hybride tot volledig elektrisch, en top comfort en connectiviteit.

Citroen C3 Aircross Reveal 5
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid