OPEL GRANDLAND: STIJLVOL, DYNAMISCH, RUIM EN VEELZIJDIG

Gepost op 23 april 2024

OPEL GRANDLAND: STIJLVOL, DYNAMISCH, RUIM EN VEELZIJDIG
  • Van concept naar realiteit: Volledig nieuwe Grandland neemt veel designkenmerken over van de Opel Experimental
  • Duitse energie: ontworpen en gemaakt in Duitsland
  • Top-of-the-line Opel SUV gebaseerd op nieuw STLA Medium platform
  • Elektrische vrijheid: Grandland Electric is voorzien van een nieuwe platte accuverpakking en biedt een actieradius tot ongeveer 700 kilometer (WLTP)
  • Verlichtingsinnovaties: Nieuw Intelli-Lux Pixel HD-systeem met meer dan 50.000 afzonderlijke elementen
  • Greenovation: Interieurstof van gerecycled PET
  • Flexibele opbergmogelijkheden: Meer dan 35 liter aan opbergvakken aan de binnenkant, inclusief semi-transparante Pixel Box
Opel Grandland Reveal 2

Stijlvol en dynamisch, ruim en veelzijdig met een volledig geëlektrificeerde aandrijflijn - dat is de nieuwe Opel Grandland die vandaag door de autofabrikant uit Rüsselsheim werd onthuld. De nieuwkomer brengt vele designkenmerken die voor het eerst te zien waren op de Opel Experimental concept car, voor het eerst tot leven op een seriemodel. Deze kenmerken zijn onder andere de 3D Vizor met verlicht Blitz-logo in het midden en de permanent verlichte "OPEL"-belettering achteraan. Verdere hoogtepunten zijn het Intelli-Lux Pixel HD verlichtingssysteem met meer dan 50.000 individuele elementen, plus het STLA Medium platform dat geschikt is voor BEV's en het nieuwe platte ontwerp van de batterijverpakking die een 98 kWh batterij mogelijk maken. Hiermee kan de Grandland Electric tot ongeveer 700 kilometer lokaal emissievrij rijden (volgens WLTP).

Opel Grandland Reveal 6

Het BEV-platform helpt een elektrisch bereik tot ongeveer 700 km mogelijk te maken (WLTP)

De volgende generatie Grandland betekent een grote stap voor Opel om elektromobiliteit nog aantrekkelijker te maken. Het is de eerste Opel die gebruik maakt van het Stellantis STLA Medium BEV-platform. Dankzij de nieuwe architectuur, de nieuwe platte batterijverpakking met tot 98 kWh, de nieuwe generatie elektromotor en energiebesparende voorzieningen zoals de warmtepomp, zal de nieuwe Grandland Electric een lokaal emissievrije WLTP elektrische actieradius tot ongeveer 700 kilometer kunnen bieden. Elders zijn korte pitstops om op te laden ook gegarandeerd. Bij een openbaar snellaadstation duurt het slechts 26 minuten om op te laden tot 80 procent van de accucapaciteit.

Opel Grandland Reveal 5

3D Vizor, verlichte Blitz, Edge Light Technology en Intelli-Lux Pixel Matrix HD

De vernieuwde Opel Grandland onderscheidt zich door zijn indrukwekkende afmetingen en geavanceerde technologieën. Het model is langer, breder en hoger dan zijn voorganger, wat zorgt voor een krachtige uitstraling, versterkt door 20-inch lichtmetalen wielen en het kenmerkende 3D Vizor gezicht met een verlicht Opel-logo. Innovaties zoals de Intelli-Lux Pixel Matrix HD-koplampen bieden superieure verlichting zonder tegenliggers te verblinden, terwijl het design van het voertuig, met een zwevend dak en elegante lijnen, zorgt voor een gestroomlijnde en moderne look. De cabine en kofferruimte zijn ruim, met een aanpasbare achterbank en een laadvolume van maximaal 1.641 liter. De nieuwe achterverlichting met het verlichte "OPEL"-woordmerk en duurzame designelementen zoals de in reliëf aangebrachte auto-naam op de achterklep benadrukken Opels inzet voor innovatie en duurzaamheid.

Opel Grandland Reveal 8

Ruim interieur met centraal 16-inch display, AGR-stoelen en slimme opbergoplossingen

Het vernieuwde interieur van de Opel Grandland benadrukt een horizontale lay-out die breedte en ruimtelijkheid versterkt, verrijkt met een sportief 16-inch centraal display en een hoge middenconsole. Innovaties zoals het Intelli-HUD en de Pure Mode minimaliseren afleiding, terwijl fysieke knoppen voor veelgebruikte functies behouden blijven. Esthetische en functionele elementen zoals geïntegreerde zijventilatie, tactiele stoffen, en indirecte verlichting verhogen het comfort en de sfeer. De ergonomische AGR-stoelen bieden verstelbare zijsteunen, ventilatie, en massage, met extra beenruimte voor achterpassagiers en stoelontwerpen die druk verlichten tijdens lange ritten. Het interieur biedt ook praktische opbergoplossingen, waaronder de innovatieve Pixel Box voor draadloze oplaadfuncties, en integreert 100% gerecyclede stoffen, wat de duurzaamheidsinspanningen van Opel weerspiegelt.

Opel Grandland Reveal 4

Alternatieve aandrijvingen, frequentieselectieve dempingstechnologie en een reeks hulpsystemen voor de bestuurder

De nieuwe Grandland van Opel biedt een geavanceerde mix van hybride en elektrische aandrijvingsopties, die zowel rijplezier als milieubewustzijn verhogen. Met de Plug-in Hybrid versie die tot 85 km emissievrij kan rijden en een Hybrid met 48-volt technologie, zet de Grandland grote stappen in efficiëntie en vermindering van CO2-uitstoot. Dit model verbetert ook de rijervaring door gebruik te maken van frequentieselectieve dempingstechnologie in de schokdempers, wat zorgt voor aangepaste dempingseigenschappen afhankelijk van rijomstandigheden en -stijl. De auto blijft trouw aan Opels DNA met een specifieke afstemming van veren, stabilisatoren, en het ESC-systeem voor stabiliteit bij hoge snelheden en in bochten. Verder wordt de Grandland uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen zoals Automatische Cruise Control met Stop & Go, Intelligente snelheidsaanpassing, en een 360-graden camera, wat allemaal bijdraagt aan een veiligere en comfortabelere rijervaring.

Opel Grandland Reveal 9
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid