Nieuw logo voor Citroën

Gepost op 30 september 2022

Nieuw logo voor Citroën

Citroën : een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo om een modern, energiek en opwindend tijdperk in te luiden

  • Citroën lanceert een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo om een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis in te luiden.
  • Het nieuwe logo, dat het originele ovaal van 1919 opnieuw interpreteert, is de 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën. Het nieuwe logo is moderner, grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media.
  • Het nieuwe logo verschijnt eind september op een conceptauto en zal vervolgens vanaf medio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren.
  • De nieuwe identiteit van het merk Citroën zal gefaseerd worden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het merk (verkooppunten, werkplaatsen, enz.).
  • Deze verandering gaat gepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingen voor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".
Citroen logo website 2

Citroën onthult een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo, het begin van een nieuw, modern en opwindend tijdperk voor het merk dat 103 jaar geleden werd geboren. Met deze nieuwe identiteit illustreert Citroën zijn objectief om zijn missie naar betaalbare elektrische mobiliteit te versnellen en de waarden van toegankelijkheid, durf en het welzijn van de klant, die centraal staan in zijn genen, verder uit te breiden.

Het nieuwe logo is een herinterpretatie van het oorspronkelijke logo, ooit aangenomen door oprichter André Citroën en geïnspireerd op het succes van zijn eerste metaalbewerkingsbedrijf, dat tandwielsystemen in de vorm van chevrons produceerde. De bekende en technische verwijzing naar de "twee chevrons" vormt sindsdien de kern van de identiteit van Citroën.

Het elegante nieuwe embleem, dat de overgang en de evolutie van het merk naar een nieuw tijdperk markeert, wordt eind september gepresenteerd op een conceptwagen die een waar manifest voor het merk vormt. Vanaf medio 2023 zal het geleidelijk worden ingevoerd op toekomstige productievoertuigen en concepten van Citroën. Het prominente en benadrukte verticale ovaal leidt tot een nieuwe richting in de designtaal. Meer zichtbaar wordt het een onmiddellijk herkenbaar signatuurelement van alle Citroën-modellen.

Het nieuwe logo maakt deel uit van een nieuwe merkidentiteit die wordt toegepast op alle fysieke en digitale media en gaat gepaard met een veelbelovende nieuwe merkhandtekening "Nothing moves us like Citroën".

Citroen logo website 3

1. NIEUW MAAR VERTROUWD LOGO

Het centrale element van de nieuwe merkidentiteit is de evolutie van het wereldberoemde 'twee chevrons'-symbool van Citroën. Dit is het tiende grote herontwerp van het Citroën-logo sinds de oprichting van het bedrijf in 1919, met grotere, prominentere chevrons, contrasterend en omgeven door een zachter verticaal ovaal kader.

Dit meer prominente verticale ovale logo was een beslissend keerpunt en zou leiden tot een nieuwe richting in de designtaal van het product, waarbij de prominente badge een onmiddellijk herkenbaar kenmerkend element van alle Citroën-modellen zou worden. Bovendien is het op alle communicatiemedia en in de fysieke contactpunten van het merk moderner, grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale communicatiemedia.

Citroen logo website 4

Het nieuwe verticale ovale logo gaat gepaard met een innovatief en uitgebreid merkidentiteitsprogramma. Een belangrijke doelstelling was het integreren van elementen geïnspireerd op meer persoonlijke merken buiten de automobielsector, zoals cosmetica en kleding, om een warmere uitdrukking van het merk in alle omgevingen over te brengen. De nieuwe identiteit is bijvoorbeeld ontworpen met een gestroomlijnde en vereenvoudigde gebruikersinterface, waardoor klanten een groter gevoel van gemoedsrust krijgen tijdens hun digitale reis met Citroën, van hun woonkamer tot de showroom.

Bijzondere aandacht is besteed aan het ontwerp om ervoor te zorgen dat de digitale ervaring voldoet aan de ergonomische en esthetische verwachtingen van nieuwe klanten (met name door het aanbieden van een "donkere modus" optie) en dat deze volledig voldoet aan de strenge behoeften en eisen van online verkoop.

Daarnaast wordt een nieuwe animatietaal ontwikkeld om de nieuwe identiteit te integreren in alle digitale touchpoints, zowel binnenin de auto op alle schermen als buiten in de My Citroën App, om klanten een verrijkte en consistente Citroën-ervaring te bieden.

De nieuwe identiteit zal ook worden toegepast op alle contactpunten met Citroën, van de showroom, afgeleide producten en boorddocumentatie tot de bewegwijzering van de kantoren en dealers van het merk. De nieuwe, efficiënte netwerksignalisatie zal lichter en energie-efficiënter zijn en zal chroomvrij zijn om de recycleerbaarheid ervan te verhogen.

Het comfortabele en vertrouwde interieurconcept van de verkooppunten, "La Maison Citroën", zal geleidelijk worden aangepast aan de nieuwe identiteit, omdat het sinds zijn lancering populair is gebleken.

Een fris, vereenvoudigd kleurenpalet en nieuwe belettering vullen het logo aan en versterken de nieuwe identiteit van het merk. Terwijl wit en grijs een basis vormen voor sereniteit en rust, zullen twee andere iconische kleuren specifieke details en gebieden contrasteren.

Het rustgevende Monte Carlo Blue is geïnspireerd op een belangrijke kleur voor Citroën, die werd gebruikt op iconische auto's uit zijn geschiedenis, waaronder de 2CV en de DS, en zal binnenkort een welkome terugkeer maken in het gamma, en bepaalde details van de identiteit van het merk verfraaien op fysieke, gedrukte en digitale media of in het distributienetwerk.

Bovendien wordt het huidige rood vervangen door een energieker en duidelijker infrarood om evenwicht en dynamisch contrast in alle media toe te voegen.

Citroen logo website 5

3. EEN AMBITIEUZE MERKSIGNATUUR

De evolutie van het logo en de visuele identiteit van Citroën, in combinatie met de slogan "Nothing moves us like Citroën", onderstreept de aanstaande revolutie in de benadering van toegankelijke mobiliteitsoplossingen van het merk en zijn engagement voor verantwoorde, serene en duurzame diensten.

Het eerste fysieke bewijs van deze identiteitsevolutie zal te zien zijn in een elektrische gezinswagen, die de nieuwe identiteit zal dragen en eind september door Citroën zal worden onthuld.

De nieuwe merkhandtekening - "Nothing moves us like Citroën" - zal geleidelijk worden gebruikt voor alle communicatie en evenementen van Citroën.

De nieuwe merkidentiteit is ontwikkeld door het designteam van Citroën en heeft eveneens kunnne rekenen op de expertise van de Stellantis Design Studio, het eigen ontwerpbureau van Stellantis.

Citroen logo website 6
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid