CITROËN ONTHULT DE GLOEDNIEUWE Ë-C3, DE EERSTE EUROPESE BETAALBARE ELEKTRISCHE AUTO

Gepost op 17 oktober 2023

CITROËN ONTHULT DE GLOEDNIEUWE Ë-C3, DE EERSTE EUROPESE BETAALBARE ELEKTRISCHE AUTO

BEST-IN-KLASSE COMFORT: de geheel nieuwe ë-C3 biedt voor het eerst de veelgeprezen Citroën Advanced Comfort®-ophanging, gecombineerd met nieuwe Citroën Advanced Comfort®-stoelen. De volledig elektrische ë-C3 gaat verder zonder geluid en trillingen, voor stressvrij rijden.

GEMAKKELIJKE ELEKTRISCHE LEVENSDUUR dankzij het batterijpakket van 44 kWh dat een WLTP-rijbereik tot 320 km biedt, snelladen kan aan 100 kW DC, hierdoor kan de batterij 20 naar 80 procent opgeladen worden in slechts 26 minuten.

VOLLEDIG UITGERUST, de geheel nieuwe Citroën ë-C3 verrast met een uitgebreid aanbod aan uitrustingen, slimme oplossingen waaronder de geheel nieuwe C-ZEN LOUNGE, een innovatieve aanpak waarbij het dashboard opnieuw wordt uitgevonden.

WAAR VOOR GELD: 320 km actieradius ë-C3 wordt aangeboden tegen een nettoprijs vanaf 23.300 euro, terwijl Citroën zijn missie om volledig elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken, agressief opvoert. Citroën belooft tegen 2025 een nog betaalbaardere 200 km actieradius van de ë-C3, vanaf 19.990 euro.

De ë-C3 is vanaf het begin ontworpen rond het wereldwijde BEV-native Citroën ‘Smart Car Platform’ en introduceert de nieuwe Citroën-designtaal en merksignatuur.

Citroen C3 nieuws 2

Citroën daagt de regels voor in Europa ontworpen en gebouwde auto's uit het B-segment uit met de onthulling van de karaktervolle vierde generatie C3. De volledig elektrische ë-C3 levert het beste comfort in zijn klasse, een gemakkelijke elektrische ervaring, een uitstekend uitrustingsniveau en een ongelooflijke prijs-kwaliteitsverhouding, terwijl hij in Europa wordt gemaakt.

De volledig elektrische ë-C3 staat trots aan het hoofd van de vierde generatie van Citroëns populairste auto, waarvan sinds de lancering van de eerste generatie in 2002 ruim 5,6 miljoen exemplaren zijn verkocht. De C3 is het populairste model van het merk en vertegenwoordigt 29 procent van het Europese verkoopvolume van Citroën. In 2022 veroverde de C3 in totaal 11 procent van de Europese B-segmentmarkt.

Veelbetekenend is dat de geheel nieuwe ë-C3 een nieuw hoofdstuk voor Citroën luidt. Het populaire en gedurfde merk vindt zichzelf opnieuw uit om op agressieve wijze de uitdaging aan te gaan om volledig elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken met de eerste in Europa ontworpen en in Europa gebouwde volledig elektrische B-hatchback voor klanten die de voordelen van nul-emissie willen. mobiliteit tegen een netto, eerlijke en betaalbare prijs.

Citroen C3 nieuws 3

1 - BESTE IN KLASSE COMFORT

 • De Citroën ë-C3 zorgt voor het ‘magische tapijtrit’-gevoel door voor het eerst de veelgeprezen Citroën Advanced Comfort®-ophanging te combineren met nieuwe Citroën Advanced Comfort®-stoelen.
 • Hoger en vierkanter, maar met een vergelijkbaar vloeroppervlak: de geheel nieuwe ë-C3 biedt compromisloos comfort, een hogere rijpositie om het in- en uitstappen gemakkelijker te maken, een grotere bodemvrijheid en beschermende elementen aan de buitenkant die gepersonaliseerd kunnen worden.
Citroen C3 nieuws 4

2 - EENVOUDIG ELEKTRISCH LEVEN

 • De elektromotor van 83 kW/113 pk levert vermogen en koppel voor dagelijks woon-werkverkeer en lange reizen, terwijl het LFP-batterijpakket van 44 kWh een WLTP-rijbereik tot 320 km (199 mijl) biedt.
 • 100 kW DC snel opladen van 20 naar 80 procent capaciteit in slechts 26 minuten. Gemakkelijke toegang tot meer dan 540.000 laadstations in heel Europa.
 • Verbonden navigatie met de nieuwe ë-ROUTES App zorgt ervoor dat reistijden worden verkort en dat een betrouwbaarder ‘live’ laadnetwerk altijd toegankelijk is.
Citroen C3 nieuws 6

3 - VOLLEDIG UITGERUST

 • De geheel nieuwe, volledig elektrische Citroën ë-C3 verrast en verwent met een uitgebreid portfolio aan uitrustingen en slimme oplossingen die de compromisloze focus op comfort aanvullen.
 • C-Zen Lounge, met Citroën Head Up Display en compact stuurwiel, een slimme aanpak om het dashboard opnieuw uit te vinden en het traditionele instrumentenpaneel te vervangen, waardoor alle belangrijke informatie gemakkelijk toegankelijk is zonder de blik van de bestuurder van de weg te halen.
 • Ingebouwde smartphonehouder waarmee bestuurders automatisch een speciale nieuwe app kunnen starten met behulp van draadloze NFC-technologie (Near Field Communication) voor infotainment.
 • Het brede scala aan Citroën-rijhulpsystemen die nu op alle versies zijn gemonteerd, bieden comfort, geruststelling en ondersteuning.
Citroen C3 nieuws 5

4 - BESTE WAARDE VOOR GELD

 • Actieradius van 320 km De ë-C3 wordt op veel Europese markten aangeboden tegen eerlijke en nettoprijzen, beginnend bij 23.300 euro, terwijl Citroën zijn missie om volledig elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken, agressief opvoert.
 • Voor consumenten is de keuzegemak verzekerd met een gestroomlijnde line-up van twee goed uitgeruste versies ‘You’ en ‘Max’.
 • Actieradius van 200 km De Citroën ë-C3 komt in 2025 op de markt en heeft een prijs vanaf 19.990 euro.
Citroen C3 nieuws 7

5 - GEWELDIG DESIGN MET NIEUWE MERKIDENTITEIT

 • Voor het eerst debuteert op een productieauto de meer onderscheidende nieuwe merksignatuur van Citroën, met zijn grote nieuwe ovale logo met een nieuwe interpretatie van de ‘chevrons’ van Citroën.
 • De Citroën ë-C3 is groter en krachtiger en introduceert met trots een nieuwe Citroën-designtaal, die voor het eerst te zien was in het Citroën Oli-concept uit 2022, waarin de verticaliteit contrasteert met horizontale, technisch gevormde oppervlakken.
Citroen C3 nieuws 8
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid