Citroën ë-Berlingo Electric

Catalogusprijs
vanaf €41.110

DE 100 % ËLEKTRISCHE LUDOSPACE

MAKER VAN WELZIJN EN VRIJHEID

Als voorloper in ludospaces sinds 1996 laat Citroën zijn aanbod verder evolueren door het aan te vullen met de elektrische versie van Berlingo, een gezinswagen met een moduleerbare binnenruimte en met buitengewone laad- en opbergruimte.

Iedereen die actief wil leven en zorg wil dragen voor het milieu, wat hun leeftijd ook is, vindt in New Citroën ë-Berlingo Electric de ideale partner die zowel praktisch als veelzijdig is, om met een nog geruster gemoed te genieten van al hun vrijetijd.

Citroen e Berlingo banner 1

100% ELECTRIC

VOOR ALMAAR MEER COMFORT

 • 100 % EFFICIËNT RIJDEN: Soepel, stil en zonder schokken rijden
 • BEHEERSTE GEBRUIKSKOSTEN: Beheerste gebruikskosten die lager liggen dan die van Berlingo met verbrandingsmotor
 • EENVOUDIG EN PRAKTISCH HERLADEN: Gebruiksgemak dankzij eenvoudige en praktische laadoplossingen en een rijbereik tot 280 km (waarde wordt gehomologeerd volgens de WLTP-cyclus).
 • NUL GRAM CO2 UITGESTOTEN: Duurzame mobiliteit met 'Nul CO2-uitstoot' die gereglementeerde stadszones toegankelijk maakt.
 • DIENSTEN VOOR ELEKTRISCH RIJDEN: Een dienstenaanbod om met een gerust gemoed elektrisch te rijden
Citroen e Berlingo banner 2

ELEKTRIFICATIE ZONDER COMPROMIS

KARAKTERVOL, PRAKTISCH, MODULEERBAAR EN RUIM

Citroën ë-Berlingo bezit alle troeven van zijn thermische versie: ruim, moduleerbaar en praktisch. Voor het welzijn van de bestuurder en zijn passagiers, biedt hij 3 onafhankelijke achterzetels en de Modutop®. Voor uitstappen met het gezin of met vrienden is Citroën ë-Berlingo uitgerust met 18 veiligheids- en rijhulpsystemen en 4 connectiviteitsoplossingen.

KENMERKEND DESIGN

Het monogram 'ë' dat elektrische energie symboliseert, is aangebracht op de grille van New Citroën ë-Berlingo. Het staat ook op de klep voor de naam van het voertuig. De elektrische versie onderscheidt zich door zijn 'Anodised Blue'-Color Pack op de mistlampranden en de Airbumps®.

Citroen e Berlingo banner 3

ELEKTRISCHE MOBILITEIT IN Ë-COMFORTKLASSE

Alles aan boord is ontworpen om het gebruik van New Citroën ë-Berlingo te vereenvoudigen. Op zijn centrale dashboard kan je met de keuzeschakelaar voor de rijmodus kiezen tussen:

 • Normal voor het beste compromis tussen rijbereik en dynamische prestaties
 • Eco om het energieverbruik te optimaliseren
 • Power om prioriteit te geven aan de prestaties, met een maximaal vermogen en maximale koppel.

De elektrische motor regelt de aandrijving op basis van de geselecteerde rijmodus en de rijomstandigheden. Zijn vermogen van 100 kW (136 pk) / 260 Nm maakt een maximumsnelheid van 130 km/u mogelijk in elke modus.

Citroen e Berlingo banner 4

VERHOOGD WELZIJN AAN BOORD

NIEUWE Ë-TOGGLE BEDIENING

Op het centrale dashboard bedient de ë-Toggle de automatische versnellingsbak met de functies (R, N and D) om makkelijk de achteruit, stilstand of vooruit te selecteren. Hij is verbonden met een drukknop met twee standen: P om de 'Parking modus' te selecteren en B om de 'Brake modus' te activeren die de energieterugwinning versterkt tijdens rem- of vertragingsfases van de wagen

OPTIMAAL RIJBEREIK EN BEHEERST BUDGET

New Citroën beschikt over 2 functies die dagelijks nuttig zijn:

 • Uitgesteld laden, om de batterij op te laden wanneer de elektriciteit het goedkoopst is
 • Voorverwarming om de koeling of verwarming van het interieur te programmeren voor het vertrek wanneer de wagen is aangesloten op het elektriciteitsnet. Bovenop het comfort van bij het instappen in de wagen, wordt de noodzakelijke energie meteen via het elektriciteitsnet aangeleverd. Zo wordt het rijbereik optimaal gehouden.
Citroen e Berlingo banner 5

RIJBEREIK MET FOCUS OP BEWEGINGSVRIJHEID

Citroën ë-Berlingo steunt op de beste elektrische technologie van de Stellantis Groep. Naargelang het rijprofiel levert de lithium-ion batterij van 50 kWu de ë-berlingo een rijbereik van 280 km* op. De batterij heeft een garantie van 8 jaar of 160 km (voor 70% van de laadcapaciteit in de loop van de verbintenis). Een certificaat voor de batterijcapaciteit wordt afgeleverd na controle na 1 jaar of 20 000 km, en vervolgens na elk onderhoud om de 2 jaar of 40 000 km. Om de autonomie van de wagen te optimaliseren, wint zijn aandrijflijn energie terug tijdens de rem- of vertragingsfasen. Door de B-knop op het dashboard in te drukken wordt de terugwinning verhoogd.

Citroen e Berlingo banner 6

LAADOPLOSSINGEN

PRAKTISCH, EENVOUDIG EN VEELZIJDIG

Je beschikt over 3 snelle of minder snelle laadoplossingen naar keuze in functie van het gebruik van je New Citroën ë-Berlingo:

 • Thuis opladen met een mode 2-kabel compatibel met een standaard stopcontact van 8A of een versterkt stopcontact van 16A (doos + stopcontact Green'up), waarmee je de batterij voor 100% kan opladen in minder dan 15 uur.
 • Versneld privé of openbaar opladen met een mode 3-kabel die de installatie vereist van een versneld Wallbox laadpunt van 3,7 tot 22 kW. De laadtijd van 0 tot 100 % bedraagt dan 7u30 (monofasige WallBox 7,4 kW) of 5u (driefasige WallBox 11 kW).
 • Supersnel laden aan een openbaar laadstation tot 100 kW met een mode 4-kabel die in het laadstation zit, waarmee een batterij van 50 kW voor 80% kan opgeladen worden in 30 minuten.
Citroen e Berlingo banner 7

INTUÏTIEVE DIGITALE TECHNOLOGIE

10" HIGH DEF DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Het 10" digitale instrumentenpaneel met hoge definitie biedt een optimale weergavekwaliteit en een moderne, snelle weergave van nuttige rij-informatie. Je kan de schermconfiguratie aanpassen om de navigatie, de informatie over de energiestroom of de rijhulpsystemen voorop te plaatsen.

INTERFACE GEWIJD AAN ELEKTRISCH RIJDEN

 • Het 8’’ aanraakscherm van New Citroën ë-Berlingo bevat in zijn menu een rubriek 'Energie', die toegang verleent tot elektrische kenmerken zoals:
  De energiestroom die de werking van de elektrische aandrijflijn in real time weergeeft met de actieve rijmodus, de elektrische motor en het laadniveau van de tractiebatterij,
 • Verbruiksstatistieken, zoals het gemiddelde verbruik van korte ritten uitgedrukt in kWh/100 km,
 • De activering van uitgesteld laden of van de voorverwarming.

SPECIFIEKE DIENSTEN VOOR ELEKTRISCH RIJDEN

Download de applicaties My Citroën en Free2Move op je smartphone en geniet van alle diensten die de merken Citroën en Free2Move je aanbieden.

Citroen e Berlingo banner 8
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid