Stoffel Vandoorne bij DS Automobiles

Gepost op 17 oktober 2022

Stoffel Vandoorne bij DS Automobiles

DS Automobiles werkt samen met PENSKE AUTOSPORT en verwelkomt Stoffel Vandoorne naast Jean-Éric Vergne voor seizoen 9 van de Formule E!

Na een aantal records te hebben gebroken met zijn DS E-TENSE FE van de tweede generatie, slaat DS Automobiles de handen in elkaar met PENSKE AUTOSPORT voor de komende vier seizoenen van het ABB FIA Formula E World Championship.

Het DS PENSKE Formula E Team kondigt ook een zeer sterk rijdersduo aan: de regerende kampioen Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne, de enige tweevoudige kampioen in de geschiedenis van deze sport.

DS Automobiles, een steunpilaar van de Formula E, begint aan het derde hoofdstuk van zijn geschiedenis in de volledig elektrische serie.

Formula e

In de loop van het Gen2-tijdperk (2018-2022) waren de elektrische eenzitters van DS Automobiles (DS E-TENSE FE) de best presterende in het veld, met twee rijderstitels (2019 en 2020) en twee teamtitels (2019 en 2020). Het Franse team heeft in die periode ook enkele andere indrukwekkende benchmarks neergezet: 10 race-overwinningen, 15 pole positions en 28 podiumplaatsen.

Aan de vooravond van het competitieve debuut van de derde generatie auto, die sneller en efficiënter zal zijn, begint DS Automobiles aan een nieuw hoofdstuk van zijn Formule E-verhaal door samen te werken met een van de grootste namen in de autosport: PENSKE AUTOSPORT. Om dit nieuwe partnerschap af te trappen, gaat het DS PENSKE Formula E Team seizoen 9 in met twee van de meest spraakmakende namen in het kampioenschap. Wereldkampioen Stoffel Vandoorne arriveert bij het team en zal racen naast de enige dubbele wereldkampioen in de FE-geschiedenis, Jean-Eric Vergne. "JEV" blijft voor een vijfde seizoen op rij bij het Franse team, na een aantal overwinningen en podiumplaatsen te hebben behaald sinds hij bij het team kwam.

Als eerste grote fabrikant die in 2015 deelnam aan de Formula E, zet DS Automobiles nu zijn avontuur voort in het 100% elektrische eenzitterkampioenschap, dat altijd al een belangrijke bron voor onderzoek en ontwikkeling is geweest. Wat het merk leert door zijn ervaring op stratencircuits in de stad over de hele wereld, voedt de verschillende teams die werken aan de ontwikkeling van huidige en toekomstige geëlektrificeerde voertuigen voor dagelijks gebruik op de weg.

Met PENSKE AUTOSPORT, Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne wil DS Automobiles meer wereldtitels veroveren en tegelijkertijd de overdracht van technologie naar zijn nieuwste wegcreaties blijven verzekeren, die vanaf 2024 uitsluitend op elektrische energie zullen rijden.

20221017 DS FE 3

Thomas Chevaucher, directeur van DS Performance:

"De start van een nieuwe samenwerking is altijd een groots moment, en wij allen bij DS Performance staan te popelen om dit nieuwe avontuur met PENSKE AUTOSPORT te beginnen. En we beginnen deze samenwerking op de best mogelijke manier met twee wereldkampioenen in het team! Dankzij Stoffel en Jean-Eric hebben we waarschijnlijk een van de beste line-ups en ook het snelste duo op de grid. Met de aandrijflijn en software-expertise van DS Performance bevinden we ons nu in een ideale positie om onze jacht op overwinningen en titels voort te zetten."

Jay Penske, oprichter en eigenaar van PENSKE AUTOSPORT:

"We zijn verheugd om samen te werken met DS Automobiles, een iconisch automerk dat onze ambities in het streven naar uitmuntendheid deelt. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons team en iets waar we al jaren naar uitkijken. Samen zullen we de technologische grenzen verleggen in onze jacht op prestaties en overwinningen. Met wereldkampioen coureur Stoffel en tweevoudig kampioen Jean-Eric heb ik er alle vertrouwen in dat we een van de sterkste line-ups op de grid hebben!"

Formula e penske

Stoffel Vandoorne, regerend wereldkampioen Formule E:

"Ik ben erg blij dat ik vanaf volgend seizoen bij DS PENSKE aan de slag ga. Het is een grote verandering voor mij na vier jaar bij Mercedes, maar ik ben erg enthousiast om met het team aan de slag te gaan. DS heeft in het verleden uitstekende resultaten geboekt, met twee keer de rijders- en de teamtitel: een mooi record dat ik hopelijk snel kan uitbreiden! Het is ook een groot genoegen om samen te werken met de enige tweevoudig kampioen in de Formule E. Ik denk dat JEV en ik een van de sterkste teams voor seizoen 9 zullen vormen. We zijn nu in volle voorbereiding met de Gen3-auto en ik begin dit verhaal net met mijn nieuwe team, dus dat zijn twee spannende uitdagingen voor de komende jaren! Eén ding is zeker: ik kan niet wachten om weer de baan op te gaan, te vechten om mijn wereldtitel te verdedigen en veel trofeeën op te halen!"

Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen in 2018 en 2019:

"Ik ben ontzettend blij dat ik mijn avontuur met DS kan voortzetten. Onze allereerste race samen dateert van 2015 en ik denk dat onze samenwerking een grote impact heeft gehad op de geschiedenis van de Formule E. Met DS en zijn briljante ingenieurs, die al een aantal jaren bij me zijn, hebben we 28 podiumplaatsen en 10 overwinningen behaald en natuurlijk twee keer de rijders- en teamtitel gewonnen. In de loop van deze seizoenen heb ik een sterke band en vertrouwen met het team opgebouwd, zowel op menselijk als op sportief vlak. Ik kijk ook erg uit naar de samenwerking met PENSKE, een grote naam in de autosport, en naar het solide rijdersduo met Stoffel. Vandaag begint een nieuw hoofdstuk voor het team en we gaan er alles aan doen om DS PENSKE op het hoogste niveau te presenteren. De Gen3-auto biedt ons nieuwe mogelijkheden om sterke prestaties op de baan te blijven leveren, en ik ben gemotiveerder dan ooit om voor nog meer titels te strijden!"

Formula e drivers

Béatrice Foucher, CEO van DS Automobiles:

"Met races in grote steden over de hele wereld en een koolstofneutrale certificering is de Formule E een van de meest opwindende en vooruitstrevende competities in de internationale autosport. Voor dit nieuwe tijdperk zijn we verheugd om onze samenwerking met PENSKE AUTOSPORT, een echte internationale referentie in de racewereld, te bezegelen. We zijn ook erg trots om ons avontuur in de Formule E voort te zetten met onze DS-ambassadeur en tweevoudig kampioen Jean-Eric Vergne, en om de regerend wereldkampioen Stoffel Vandoorne te verwelkomen. Onze ervaring in de Formule E heeft ons geholpen de technologie van onze raceauto's over te brengen naar onze alledaagse wegauto's, om onze klanten het beste product te kunnen bieden. Sinds de oprichting van het merk staat elektrificatie centraal in de strategie. En omdat deze avant-gardistische geest diep in ons DNA zit ingebakken, zullen we de grenzen blijven verleggen door vanaf 2024 alleen nog maar 100% elektrische auto's op de markt te brengen."

Formula e concept
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid