NIEUWE DS 7: VERFIJNING ALS ENIGE LEIDRAAD

Gepost op 27 juni 2022

Nieuwe DS 7: Verfijning als enige leidraad
  • Gekenmerkt door een ongeëvenaard comfort en geëlektrificeerde aandrijvingen tot 360 pk, combineert de nieuwe DS 7 technische expertise met elegantie.
  • De nieuwe DS 7 onderscheidt zich door zijn Franse luxe-expertise en introduceert de DS PIXEL LED VISION 3.0-technologie en materialen die verfijning en comfort bieden die tot nu toe ongezien waren in dit segment.
  • Ontwikkeld door DS PERFORMANCE: de nieuwe DS 7 E-TENSE 4x4 360 heeft een plug-in hybride aandrijflijn van 360 pk met intelligente vierwielaandrijving, grote wielen, een lager postuur en remmen met brede diameter.

De DS 7 CROSSBACK, het eerste 100% DS Automobiles-design dat in 2017 werd onthuld, straalde een nieuwe avant-gardistische geest uit. Geprezen om zijn ongeëvenaarde interieur, zijn opmerkelijke verfijning en zijn baanbrekende technologie, opende de DS 7 CROSSBACK de weg voor nieuwe ontwikkelingen, die nu belichaamd worden door de New DS 7.

"Terwijl we de persoonlijkheid en elegantie van de bestaande vorm respecteren, hebben we een extra vleugje dynamiek geïnjecteerd met scherpe kenmerken. Het karakter van de nieuwe DS 7 krijgt een boost, vooral aan de voor- en achterkant, terwijl het design rechtstreeks geïnspireerd is op onze recente conceptcars. Ook het karakter van het interieur wordt versterkt door nieuwe confecties, op zoek naar steeds meer verfijning. De New DS 7 is het resultaat van de samenwerking tussen mijn team, onze experts, de ingenieurs van DS PERFORMANCE en niet te vergeten ons fabrieksteam dat investeerde in het succes van de New DS 7 en dat resulteerde in een perfecte belichting van een avant-gardistische technologie."
Thierry Metroz, Directeur Design

DS 7 Crossback 7

EEN DESIGN VERSTERKT DOOR SCHERPE LIJNEN EN VERLICHT DOOR DS PIXEL LED VISION 3.0 EN DS LIGHT VEIL

Het karakter van de nieuwe DS 7 komt van belangrijke wijzigingen aan de voor- en achterkant. De nieuwe DS 7 is nog steeds elegant, maar brengt meer dynamiek met scherpere, meer structurele lijnen en een zeer coherent design.

Het volledig nieuwe front valt op door de scherpere lijnen die het evenwicht van elk kenmerk ontwikkelen. Dankzij de nauwe banden tussen het team van DS DESIGN STUDIO PARIS en ons productieteam in de fabriek van Mulhouse (Frankrijk) werden specifieke werkzaamheden uitgevoerd die uitzonderlijke resultaten op het gebied van kwaliteit en stevigheid hebben opgeleverd.

De lichtsignatuur ontwikkelt zich met een nog expressievere look. De combinatie van de nieuwe, slankere DS PIXEL LED VISION 3.0 koplampen en de DS LIGHT VEIL dagrijlichten is naadloos en uitgevoerd in de geest van high fashion.

De DS WINGS en de grille zijn groter en de zijafscherming is opnieuw ontworpen met een reeks kleuren afhankelijk van het model.

De slankere LED-achterlichten met vortex-effect zijn ook opnieuw ontworpen met een donkere metallic afwerking. Ze benadrukken de unieke expressie van de New DS 7. Het kofferdeksel en de badge werden herwerkt met scherpere lijnen, terwijl de naam "DS AUTOMOBILES" die "CROSSBACK" vervangt, voortaan de visueel gestrekte achterzijde van de New DS 7 aanduidt.

De velgen spelen een rol in het profiel van de nieuwe DS 7. De nieuwe 19-duims EDINBURGH- en SILVERSTONE-velgen, voorzien van inlegstukken, verbeteren de aerodynamische efficiëntie terwijl de behandeling van hun design de waargenomen diameter vergroot. De nieuwe 21-duims BROOKLYN velgen, met een gebeeldhouwd technisch design, zijn enkel verkrijgbaar op de New DS 7 E-TENSE 4x4 360.

De randen van de ruiten en de dakrails worden aangeboden in een variant in Gloss Black om de dynamiek van het silhouet te benadrukken.

DS 7 Crossback 4

DS PIXEL LED VISION 3.0

DS PIXEL LED VISION 3.0 introduceert een nieuwe technologie die een extra dimensie toevoegt aan het model. De nieuwe PIXEL-modules van de DS 7 onderscheiden zich door een optimaal beheer van de lichtopbrengst, met behoud van de 3 identieke modules die op het hele gamma voorkomen. De PIXEL-functie geeft het voordeel van een optimale verlichting. De lichtstroom is krachtiger, regelmatiger met een bereik dat is vergroot tot 380 meter (grootlicht). Bij minder dan 50 km/u bedraagt de breedte van de lichtbundel nu 65 meter. Aan de binnenrand: twee dimlicht-/ stadslichtmodules verlichten samen. Aan de buitenrand is de PIXEL grootlichtmodule voorzien van 84 LED's in drie rijen. De verlichting in bochten wordt geregeld door de intensiteit van de buitenste LED's van de PIXEL-module, afhankelijk van de stuurhoek.

DS LIGHT VEIL

De dagrijverlichting is geïnspireerd op het werk aan de DS X E-TENSE en de DS AERO SPORT LOUNGE. Het licht lijkt door de carrosseriekleur te reizen. DS LIGHT VEIL bestaat uit een dagrijlicht en vier verticale lichtpunten die bestaan uit 33 leds. Deze innovatie komt voort uit het fabricageproces: het met laser geëtste polycarbonaatoppervlak wordt aan de binnenkant geverfd, waardoor het een look krijgt die afwisselend licht en carrosseriekleurig is. Het creëert een effect van diepte en helderheid zoals bij een juweel. DS LIGHT VEIL licht op en gaat uit wanneer de auto wordt vergrendeld en ontgrendeld.

DS 7 Crossback 5

DE BESTE FRANSE EXPERTISE VOOR LIEFHEBBERS VAN MOOIE MATERIALEN

Net als de grootste Parijse modehuizen besteedt DS Automobiles bijzondere zorg aan de keuze van de materialen en de manier waarop ze worden behandeld. Door de bekleding van het interieur van de nieuwe DS 7 werd een omgeving gecreëerd die elke reis anders maakt.

De nieuwe DS 7 OPERA is het toppunt van raffinement en wordt aangeboden in twee nappalederen kleuren: Basalt Black en Pearl Grey. Over grotere oppervlakken geeft het meest hoogwaardige deel van de huid een natuurlijke en geraffineerde toets aan het interieur.

Op het dashboard en de deurpanelen is nu een nieuwe bekleding met een gedrapeerd effect op de nappalederen bekleding aangebracht. Zonder naden of verbindingen behoudt hij het gevoel en de uitstraling van natuurlijk leder. De huid wordt verder opgewaardeerd door een reliëf met lijnen die doen denken aan de DS LIGHT VEIL-handtekening.

De aandacht voor detail in dit interieur blijkt ook uit de parelmoeren stiksels die in de nieuwe kleuren White en Zephyr worden aangeboden, een stuurwiel in volnerfleder met een met leder beklede airbag, "Clous de Paris"-inzetstukken in reliëf die typisch zijn voor DS Automobiles en niet te vergeten de horlogebekleding die voor het eerst in Pearl Grey wordt aangeboden.

Verfijning is ook terug te vinden in het RIVOLI interieur dat een Basalt Black kleur introduceert en een gestikte gevoerde bekleding heeft die we hebben gecombineerd met Claudia Leather bekleding, die een meer uitgesproken ledernerf heeft.

Het PERFORMANCE LINE-interieur heeft een diepzwarte kleur met het microvezeltextiel Alcantara® overal en gouden en karmijnrode accenten die de dynamische uitstraling benadrukken.

Het BASTILLE-interieur is opgefrist met een nieuwe DS Canvas-afwerking en een Basalt Black-nerf geïnspireerd op vissenhuid.

Al deze interieurs zijn verrijkt met sfeerverlichting die kan worden gepersonaliseerd, en een nieuw patroon op basis van "Clous de Paris" in reliëf aangebrachte inzetstukken.

DS 7 Crossback 21

DE NAPPALEREN ZETEL VAN DS AUTOMOBILES

Geïnspireerd door de metalen armband van een luxehorloge, die bestaat uit een groot aantal in elkaar passende onderdelen, creëerde het team van DS Automobiles een stoelbasis en -rug uit één stuk leder en zonder een stiksel, om een ongelooflijk comfort te creëren. De zitting is gemaakt van schuim met hoge dichtheid, met meer materiaal dan voor een traditionele zitting. Het comfort is beter en blijft behouden naarmate de jaren verstrijken met dichter materiaal. Platliggend meet het stuk leer 450 millimeter aan de zijkant. Na het vormen is het teruggebracht tot 60 millimeter. Het nappaleer van zeer hoge kwaliteit is rechtstreeks afkomstig van koeien die worden gehouden voor hun vlees en die leven in velden zonder prikkeldraad. Op de 4 millimeter dikte wordt alleen het meest hoogwaardige deel, de nerf van het leer, gebruikt. Deze nieuwe dikte wordt vervolgens in de massa geverfd met een speciale kleur: Basalt Black of Pearl Grey. Massage-, verwarmde en gekoelde functies maken het comfort van de zetel compleet.

"De nieuwe DS 7 belichaamt onze visie op de kunst van het reizen in Franse stijl. We gaan verder dan de basisprincipes van het segment en introduceren enkele echt onderscheidende attributen, met name in onze interieurs en de keuze van onze materialen, en onze pure auto-expertise met een chassis dat even veilig als licht is en krachtbronnen die zeer krachtig en efficiënt zijn. Deze combinatie brengt het comfort en de dynamiek tot leven waar DS Automobiles om vraagt."
Agnès Tesson Faget, Productdirecteur

DS 7 Crossback 17

KRACHTIGE BENZINE/ELEKTRISCHE HYBRIDE EN MULTI-ENERGIE-EENHEDEN

DS Automobiles, het multi-energiemerk met de laagste CO2 -uitstoot in Europa de voorbije twee jaar en meervoudig Formule E-kampioen, heeft ervoor gekozen om de nieuwe DS 7 aan te bieden met verschillende soorten krachtbronnen, waaronder een brede waaier van drie plug-in hybrides met 225, 300 en 360 pk.

De nieuwe DS 7 E-TENSE 225 heeft een PureTech 180-benzinemotor en een 110 pk sterke elektromotor, gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met acht versnellingen en een tweewielaandrijving.

De nieuwe DS 7 E-TENSE 4x4 300 en de nieuwe DS 7 E-TENSE 4x4 360 introduceren een vierwielaandrijving met een PureTech 200-motor en elektromotoren van 110 en 112 pk op elk van de assen. Het 360-model is speciaal getuned door DS PERFORMANCE.

Een nieuwe 14,2 kWh batterij levert tot 65 kilometer met nuluitstoot op de WLTP gemengde cyclus en tot 81 kilometer in de stadscyclus. De oplaadtijd bedraagt ongeveer twee uur met een lader van 7,4 kW.

Een 130 BlueHDi krachtbron is nog steeds beschikbaar in het gamma.

De nieuwe DS 7 blijft een van de zuinigste auto's in zijn klasse, met name dankzij het goed onder controle gehouden gewicht.

NIEUW DS 7 E-TENSE 4X4 360

De geest van “Grand Tourisme” van DS Automobiles wordt belichaamd door de New DS 7 E-TENSE 4x4 360. De nieuwe DS 7 E-TENSE 4x4 360 is niet alleen bijzonder krachtig (benzinemotor van 200 pk, elektromotor vooraan met 110 pk en elektromotor achteraan met 112 pk), maar wordt ook speciaal afgesteld door DS PERFORMANCE, met name door het energiebeheer te optimaliseren. Hij beschikt over een DS ENERGY COACH-toepassing die de bestuurder ondersteunt door de remfasen te controleren om de energieterugwinning te verbeteren. Het chassis is verlaagd met 15 mm, de spoorbreedte is verbreed (+24 mm vooraan, +10 mm achteraan) en de voorremmen hebben een diameter van 380 millimeter met remklauwen van DS PERFORMANCE. Nieuwe 21-inch BROOKLYN wielen worden toegevoegd aan een nieuwe Lacquered Grey kleur waarvan de parelmoerkleur de speciale rondingen en het charisma van dit model benadrukt. De acceleratie van 0-100 km/u wordt gedaan in 5,6 seconden en de staande start van 1.000 meter wordt bereikt in 25,4 seconden.

DS 7 Crossback 13

TECHNOLOGIE IN HET HART VAN HET HELE AANBOD VAN DE NIEUWE DS 7

Het infotainmentsysteem is een van de grootste veranderingen voor de nieuwe DS 7 met de integratie van het DS IRIS SYSTEM. Deze nieuwe oplossing introduceert een volledig herwerkte interface, die volledig configureerbaar, reactief en naadloos is en wordt ondersteund door natuurlijke spraakherkenning. Het vernieuwde 12"-aanraakscherm met hoge resolutie is voorzien van een menu dat bestaat uit widgets waarmee alle functies met één enkele beweging toegankelijk zijn: voor de bediening van de aangesloten navigatie, de ventilatie, de digitale audiobronnen en de reisinformatie. Dit grote scherm, dat zeer comfortabel is in het gebruik, maakt het ook mogelijk om het zicht naar voren en achteren weer te geven, dankzij de nieuwe digitale camera's met hoge resolutie, en toegang te krijgen tot de functie Mirror Screen via wi-fi.

Een nieuw groot digitaal instrumentenpaneel van 12 inch met veranderbare en personaliseerbare displays bevat opgefriste grafische elementen met alle vitale informatie, zoals de energiestroom op plug-in hybride versies.

UNIEKE TECHNOLOGIE VOOR HET SEGMENT

De nieuwe DS 7 introduceert ook technologie voor meer comfort en ontspanning, zoals DS ACTIVE SCAN SUSPENSION en DS NIGHT VISION.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION is een cameragestuurd dempingssysteem dat uniek is in zijn klasse. Het past elk wiel onafhankelijk aan op basis van onvolkomenheden op de rijbaan.

Met DS NIGHT VISION leest een infraroodcamera de rijbaan en de randen ervan om fietsers, voetgangers en dieren op afstanden tot 100 meter te detecteren. De bestuurder ontvangt de informatie op het nieuwe digitale instrumentenpaneel met hoge resolutie, versterkt door een speciale waarschuwing in geval van gevaar.

De veiligheid wordt verbeterd met DS DRIVER ATTENTION MONITORING en DS DRIVE ASSIST niveau 2 voor semi-autonoom rijden.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING analyseert het aandachtsniveau van de bestuurder met behulp van twee camera's. De eerste controleert het gedrag van de auto in zijn omgeving en de tweede, die tegenover de bestuurder is geplaatst, diagnosticeert waar hij kijkt, zijn gezicht en ooglidbewegingen, wat zich vertaalt in het niveau van slaperigheid en aandacht... Dit is ongekend in het segment.

De nieuwe DS 7 is uitgerust met DS DRIVE ASSIST, een adaptieve cruise control die het stoppen en herstarten kan initiëren zonder dat de bestuurder ingrijpt en een hulpmiddel dat de bestuurder in staat stelt de auto te houden waar hij is of waar hij hem in de rijstrook plaatst.

DS 7 Crossback 10

ONTWORPEN IN FRANKRIJK EN NU TE KOOP

De New DS 7 is een wereldauto en wordt gebouwd in Mulhouse (Frankrijk) voor alle markten buiten China en in Shenzen voor de Chinese markt. De reserveringen gaan in de zomer open en de eerste modellen zullen vanaf september 2022 in de DS STORES staan.

Bestellingen en leveringen kunnen gebeuren zonder zich ergens te moeten begeven, via een online verkoopsysteem en de beschikbaarheid van de New DS 7 door de DS DELIVERY VALET service, op het door de klant gekozen adres.

Nieuw DS 7 E-TENSE 4x4 360 LA PREMIÈRE

Voor de lancering van de Nieuwe DS 7 wordt een limited edition Nieuwe DS 7 E-TENSE 4x4 360 LA PREMIÈRE aangeboden. Die is gebaseerd op de New DS 7 E-TENSE 4x4 360 OPÉRA en introduceert een nieuw voorbumperblad in glanzend zwart, zwarte monogrammen en speciale badges bij de glanzend zwarte afwerking van de DS WINGS, de grille, de raamstrips en de dakrails. De interieurs zijn verkrijgbaar in Basalt Black en Pearl Grey. Twee oplaadkabels (modus 2 en modus 3) zijn standaard. Er worden zes carrosseriekleuren aangeboden: Lacquered Grey, Sapphire Blue, Pearl White, Perla Nera Black, Platinum Greyen Crystal Pearl.

DS 7 Crossback 6
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid