DS Collection - Esprit de Voyages

Gepost op 4 april 2023

DS Collection - Esprit de Voyages
  • DS Automobiles presenteert zijn eerste collectie. Geïnspireerd door de mode-industrie, geeft deze een extra vleugje haute-couture aan de modellen die DS Automobiles introduceert.
  • Deze eerste collectie wordt gelanceerd met ESPRIT DE VOYAGE, gekenmerkt door lichte interieurs met een exclusieve afwerking en een overvloed aan uitrusting die inspireert tot reizen.
  • De ESPRIT DE VOYAGE collectie wordt geïntroduceerd op de DS 4 en DS 7.

Net als modehuizen en in de traditie van de Franse reiskunst introduceert DS Automobiles zijn eerste collectie. Deze collectie is ontworpen om de expertise van het merk te verbinden met zijn expressies en weerspiegelt op dynamische wijze de wens van DS Automobiles om te delen met liefhebbers van verfijning en technologie.

De eerste DS Automobiles collectie heet ESPRIT DE VOYAGE en wordt in 2023 verkocht op de vier continenten waar het Merk aanwezig is: Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

DS Esprit de Voyages 3 DS 4

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE: een heldere inspiratie en een licht interieur

Op basis van de DS 4 RIVOLI introduceert de DS 4 ESPRIT DE VOYAGE exclusieve details en veel extra standaarduitrusting.

Het interieur van de DS 4 ESPRIT DE VOYAGE introduceert een exclusief vleugje licht, met een speciale heldere tint en ongeëvenaarde savoir-faire. De cockpit staat symbool voor ontsnapping en is gehuld in Pebble Grey op de stoelen met nerfleder, plus een harmonieuze nieuwe tint Granite Grey op de zijbekleding en de Nappa lederen dashboardbekleding.

De details benadrukken de expertise van de vakmensen van DS Automobiles. Op het dashboard illustreert het ESPRIT DE VOYAGE reliëf op speciaal leder de wens om de expertise van DS Automobiles uit Parijs te laten stralen. De weergave van een kaart van Europa is getekend door spaken gecentreerd rond een motief van “Clou de Paris”, die het vertrekpunt en de plaats waar deze collectie werd bedacht symboliseert: de DS DESIGN STUDIO PARIS. Ook op de dorpels prijkt de ESPRIT DE VOYAGE handtekening met deze iconische kaart, terwijl de rand van de matten een speciale kleur heeft waarvan het grijs aansluit bij het interieur.

Buiten, op de spiegelbehuizingen, is het lasergeëtste design bewust gewijzigd om beweging en aerodynamica te suggereren en dus reizen te symboliseren. Het front wordt gekenmerkt door glanzend zwarte DS WINGS tussen de DS MATRIX LED VISION koplampen en de grille met chromen accenten. De vensterranden en de kofferstrip zijn bekleed met elegante Gloss Black sierlijsten. De 19-inchwielen, CANNES genaamd, zijn diamantgeslepen met matte lak en introduceren een nieuwe matte antracietgrijze kleur.

Zes carroscollectiekleuren kunnen worden gecombineerd met een Perla Nera Black dak: Gelakt Grijs met gelijkgekleurde verzonken deurgrepen; Platinagrijs, Crystal Pearl, Perla Nera Zwart, Parelwit en Fluweelrood.

Bovenop de basisuitrusting met PROXIMITY KEYLESS ENTRY & START, parkeersensoren voor en achter met achteruitrijcamera, DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY, DS IRIS SYSTEM infotainment, DS SMART TOUCH, DS DRIVE ASSIST level 2 autonoom rijden en de DS MATRIX LED VISION koplampen, DS 4 ESPRIT DE VOYAGE voegt het Electric Seat Pack toe met verwarmde, masserende en gekoelde voorstoelen, verwarmd stuurwiel, elektrische achterklep, aluminium pedalen en akoestisch gelamineerde zijruiten.

DS Esprit de Voyages 2 DS 4

DS 7 ESPRIT DE VOYAGE : Een verlangen naar vrijheid uitdrukken

De Franse reiskunst van de ESPRIT DE VOYAGE collectie wordt vertegenwoordigd door unieke verfijning, uitgevoerd in materialen en kenmerkende patronen. De DS 7 ESPRIT DE VOYAGE is gebaseerd op de RIVOLI-uitvoering en onderscheidt zich door een exclusief licht lederen interieur en een uitgebreidere standaarduitrusting.

De “Clou de Paris” afwerking is een erfenis van de iconische guillochage-stempel van de Parijse horlogemakers en geeft de locatie van DS DESIGN STUDIO PARIS aan, van waaruit spaken zich uitstrekken over een kaart van Europa. Dit ontwerp, gemaakt voor ESPRIT DE VOYAGE, wordt op verschillende manieren uitgevoerd in deze collectie.

Op het dashboard is het parelgrijze nappaleder voorzien van een reliëf door middel van een door de vakmensen van DS Automobiles ontwikkelde techniek om deze unieke vorm reliëf te geven. Deze lijnen worden herhaald op de dorpels en logo's van de voorportieren en op de speciaal afgewerkte behuizingen van de buitenspiegels.

Lichte en heldere kleuren zijn binnenin terug te vinden op de zetels met nerfleder en nappalederen bekleding met een Pearl Grey kleur die specifiek is voor deze collectie. Ook de matten krijgen een unieke afwerking met een randkleur die is herzien om in perfecte harmonie te zijn met de lichte tinten van de cockpit.

Aan de buitenkant is de ESPRIT DE VOYAGE handtekening te zien op de portieren en hebben de spiegelbehuizingen een speciaal lasergeëtst patroon. De vorm wordt benadrukt door de glanzend zwarte afwerking van de DS WINGS, de raamomlijstingen, de dakrails en de voorspatborden, in combinatie met een grille die eveneens glanzend zwart is, afgewisseld met chromen accenten. De exclusieve 19-inchwielen, OYAMA genaamd, zijn in een speciale kleur.

Er worden zes carroscollectiekleuren aangeboden: Pearl White, Crystal Pearl, Lacquered Grey, Platinum Grey, Perla Nera Black en Sapphire Blue.

Naast de standaarduitrusting met PROXIMITY KEYLESS ENTRY & START, parkeersensoren voor en achter met achteruitrijcamera, DS IRIS SYSTEM infotainment en DS PIXEL LED VISION 3.0 koplampen, voegt de DS 7 ESPRIT DE VOYAGE daar verwarmde, masserende en gekoelde voorzetels, verstelbare rugleuningen voor de achterbank, aluminium pedalen, PolyAmbient interieurverlichting, akoestisch gelamineerde zijruiten en een elektrisch bedienbare achterklep met handsfree toegang aan toe.

DS Esprit de Voyages 2 DS 7
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid