172 Peugeot wagens voor verpleegkundigen van Wit-Gele Kruis

Gepost op 19 oktober 2022

172 Peugeot wagens voor verpleegkundigen van Wit-Gele Kruis

Afgelopen donderdag werd het startschot gegeven: de eerste 40 van 172 Peugeot 208 voertuigen werden succesvol overhandigd. Samen met hun mobiliteitspartner Alphabet koos Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen voor Imacar om de verpleeg- en zorgkundigen van een nieuwe wagen te voorzien. Hun oog viel op de vlotte Peugeot 208.

WGK 3

“Welk type wagen we inzetten voor onze medewerkers hangt van een aantal factoren af,” aldus Karolien Heirman, verantwoordelijke facilities bij Wit-Gele Kruis. “Uiteraard geven wij prioriteit aan de veiligheid van onze medewerkers, waarbij gekozen werd voor een aantal opties zoals ingebouwde GPS, parkeersensoren e.d. Maar ook het comfort is zeer belangrijk voor onze verpleeg- en zorgkundigen die dag in dag uit met de wagen rondrijden. Uit de tests door verschillende verpleeg- en zorgkundigen bleek dat de Peugeot 208 op alle parameters zeer goed scoorde. Ook het oog wil wat, en het vlot design van de Peugeot 208 kon op goedkeuring rekenen.”

Imacar: “Wij trokken volop de kaart van toegevoegde waarde omdat wij onze focus willen leggen op het ontzorgen van de andere partijen en het optimaal plannen.” Zo staat ook Alphabet, de mobiliteitspartner van Wit-Gele Kruis voor de komende vier jaar, in deze samenwerking: “Het is namelijk cruciaal dat de thuiszorgorganisatie kan rekenen op een partner die de juiste ondersteuning en advies biedt tijdens, maar zeker ook na de transitiefase van het vlootbeheer.” “Dankzij de overstap naar leasing kunnen we bovendien - indien aangewezen - meteen de overstap maken naar nieuwe technologieën. Voor de verpleeg- en zorgkundigen maakt de overschakeling naar leasing onmiddellijk een groot verschil: ze zullen maximum 4 jaar met dezelfde wagen rijden, waardoor ze ook sneller over de nieuwste uitrustingen zullen beschikken, ” geeft Facilitair directeur An Rombaut nog mee.

WGK 2

De levering van 172 wagens wordt verdeeld over 5 dagen waarbij Imacar tot 40 personen op één dag van een nieuwe wagen kan voorzien. Een apart pand werd gehuurd om dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het personeel kan zo op eenzelfde locatie de huidige wagen deponeren, de administratie regelen en persoonlijke uitleg krijgen over de nieuwe Peugeot. Daarnaast werd voldoende brandstof voorzien zodat de nieuwe bestuurder na overhandiging van de sleutels zorgeloos het tankstation dat verbonden is aan de tankkaart kan bereiken. Als er toch nog vragen zijn over de nieuwe Peugeot 208 heeft Imacar een informatieve aflevervideo voorzien die het personeel kan consulteren via intranet. Bij vragen blijven de Imacar Product Experts natuurlijk beschikbaar.

Voor Imacar was deze samenwerking een ideale test aangezien dit de eerste keer is dat zij zo’n grote aflevering wagens mocht coördineren. Imacar: “Alle gelederen van Imacar werden betrokken bij het proces. Opkuis, administratie, aflevering en zelfs de lakkerij die de 344 zwarte spiegelkappen van een witte lak voorziet. De eerste aflevering van 40 wagens afgelopen is bijzonder vlot verlopen. Wij kijken dan ook vol vertrouwen naar de sleuteloverhandiging van de volgende 132 wagens.”

WGK 4
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid