PEUGEOT 9X8 - MEER DAN EEN EXTRA ACHTERSPOILER

Gepost op 8 april 2024

PEUGEOT 9X8 - MEER DAN EEN EXTRA ACHTERSPOILER

Na duizenden testkilometers te hebben afgelegd, is Team Peugeot TotalEnergies verheugd de 2024 PEUGEOT 9X8 te onthullen, die zijn competitiedebuut zal maken tijdens de 6 Hours of Imola (21 april), de tweede ronde van het FIA World Endurance Championship 2024.

Om optimaal gebruik te maken van de wijzigingen in de reglementen die teams in staat stellen een effectievere bandenafstelling te gebruiken met verschillende breedtes vooraan (29 cm) en achteraan (34 cm), heeft het Peugeot Sport-team de aerodynamica van de PEUGEOT 9X8 aangepast. , terwijl 90% van de carrosserie behouden blijft, die nu een achtervleugel heeft.

Voor het derde jaar op rij hebben Peugeot Design en Peugeot Sport samengewerkt om een heel bijzondere kleurstelling te ontwikkelen, exclusief ontworpen door de interne PEUGEOT-teams. De emblematische Leeuw van het merk – een symbool van snelheid, flexibiliteit en kracht – vormt de kern van het ontwerp.

9x8 gen 2 2

Na een eerste volledig seizoen in het FIA World Endurance Championship, inclusief bemoedigende prestaties op Le Mans en een eerste podiumplaats (3e) in Monza, en een groot deel van de openingsrace van het seizoen 2024 vooraan in Losail, heeft de PEUGEOT 9X8 is uitgerust met een aantal substantiële upgrades omdat het dit jaar een leidende rol lijkt te spelen in wat een ongelooflijk competitieve Hypercar-klasse zal worden met negen fabrikanten en negentien prototypes.

In zijn oorspronkelijke versie werd de PEUGEOT 9X8 ontworpen op basis van een reeks specificaties die voldeden aan de technische voorschriften van 2020/2021. Tussen de ontwerpfase van de auto en zijn competitieve boog in de zomer van 2022 veranderden de regels echter, waardoor er mogelijkheden ontstonden om de prestaties op bepaalde gebieden te verbeteren. Sommige ontwerpinstellingen werden daarom herzien om hun potentieel te maximaliseren en te voldoen aan de ambitieuze doelstellingen van Team Peugeot TotalEnergies.

9x8 gen 2 3

In maart 2023 werd het besluit genomen om voor het seizoen 2024 een aantal radicale upgrades aan de auto door te voeren. Iedereen bij Peugeot Sport heeft onvermoeibaar gewerkt om de auto opnieuw te ontwerpen en tegelijkertijd deel te nemen aan de WEC-campagne van 2023.

Na zijn laatste optreden op de 1812 km van Qatar, de openingsronde van het FIA World Endurance Championship 2024 – die de vooruitgang van Team Peugeot TotalEnergies bevestigde – zal de 2023-versie van de PEUGEOT 9X8 nu plaats maken voor de 2024-versie op de 6 Hours of Imola, de tweede ronde van het FIA WEC-seizoen, op 21 april. Het was natuurlijk op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola dat PEUGEOT in 2011 een verbluffende één-twee finish scoorde...

9x8 gen 2 4
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid