Peugeot 2008: nieuwe look en verbeterde elektrische aandrijving

Gepost op 15 mei 2023

Peugeot 2008: nieuwe look en verbeterde elektrische aandrijving

De PEUGEOT 2008, al meer dan drie jaar een bestseller in het B-segment van de SUV-markt, zet een nieuwe stap op het gebied van design, technologie en elektrificatie.

 • Meer Allure met zijn elegante karakter en sterke SUV-design,
 • Meer Emotie achter het stuur met zijn unieke i-cockpit® 3D versterkt met een centraal 10-inch high-definition scherm en zijn uitstekende weggevoel,
 • Meer Uitmuntendheid met de efficiëntie van zijn nieuwe elektrische motor die tot 406 km bereik biedt (WLTP gecombineerde cyclus) en zijn nieuwe technologieën aan boord.
Peugeot 2008 banner 1

Klanten van de PEUGEOT 2008 worden in de eerste plaats verleid door zijn sterke design, dat over het algemeen wordt omschreven als elegant, krachtig en robuust. Ze waarderen ook zijn veelzijdigheid en wendbaarheid, die van de nieuwe 2008 een SUV maken die bijzonder geschikt is voor actieve gezinnen.

De nieuwe PEUGEOT 2008 wordt geproduceerd in de fabriek van Vigo in Spanje. Hij gaat in de zomer van 2023 in de verkoop met een gamma op basis van drie versies - ACTIVE, ALLURE, GT - en vier motoren, waaronder een nieuwe volledig elektrische motor van 115 kW/156 pk met een actieradius tot 406 km (WLTP gecombineerde cyclus). Het gamma wordt in 2024 uitgebreid met de komst van een nieuwe hybride motor.

ALLURE: een assertief SUV-design voor een nog sterkere persoonlijkheid.

Sinds de lancering van de PEUGEOT 2008 liggen zijn looks aan de basis van zijn succes. De uitdaging voor het PEUGEOT-designteam was om zijn karakter verder te versterken door zijn SUV-status te versterken en een spectaculair statement te maken over zijn overstap naar het hogere segment.

 • Vooraan: een nieuwe PEUGEOT lichtsignatuur

Na de nieuwe 508 berline en 508 SW is de 2008 het tweede model dat de nieuwe signatuurverlichting van PEUGEOT toepast. Deze wordt gekenmerkt door drie verticale lichtklauwen die op de nieuwe 2008 zijn geïntegreerd in de glanzend zwarte inzetstukken op de bumper. De combinatie benadrukt de sterke persoonlijkheid van de 2008 en zijn robuuste SUV-design.

 • Achteraan: een geherinterpreteerde lichtsignatuur

De nieuwe LED-achterlichten op alle versies van de nieuwe 2008 herinterpreteren de emblematische drie klauwen die de achterzijde van een PEUGEOT kenmerken. Hier bestaan ze uit drie boven elkaar geplaatste horizontale dubbele lamellen, fijn en elegant, die bijdragen tot de visuele verbreding van de auto. De achteruitrijlichten en richtingaanwijzers zijn eveneens LED.

 • Een opnieuw uitgevonden grille

De nieuwe 2008 pakt uit met een nieuwe grille, waarop het nieuwe PEUGEOT-embleem prijkt. Hij is breder en heeft een specifiek zijdelings motief dat aansluit op de koplampen, waardoor de verticaliteit en de krachtige houding van de auto worden versterkt.

 • Ongewone kleuren

Het moderne Selenium Grey, gekozen als introductiekleur, is ook de kleur die zonder meerprijs wordt aangeboden in het beschikbare palet. Het nieuwe Okenite White, rijk aan blauwgrijze accenten, benadrukt het raffinement van de nieuwe 2008. De nieuwe 2008 is verkrijgbaar in zes carrosseriekleuren (Selenium Grijs, Artense Grijs, Okenite Wit, Perla Nera Zwart, Elixir Rood en Vertigo Blauw).

Peugeot 2008 banner 2

EMOTIE: de ongeëvenaarde PEUGEOT i-Cockpit® staat meer dan ooit centraal in het rijplezier.

De PEUGEOT i-Cockpit® is een belangrijk element van het interieur en is een van de sterkste kenmerken van het merk. Met meer dan 10 miljoen verkopen in de afgelopen tien jaar is hij met de nieuwe 2008 verder verbeterd en gemoderniseerd om de ergonomie en het rijplezier te optimaliseren.

 • Nieuw ontwerp voor het digitale instrumentenpaneel

Het instrumentenpaneel van de nieuwe 2008 is ideaal gelegen op ooghoogte, net boven het stuur, en is digitaal op de ALLURE- en GT-versies. Het 10-inch digitale display heeft een nieuw design en, op GT-versies, een 3D-display. De kleur van het display, de hiërarchie en de indeling van de informatie kunnen volledig aan de wensen van de bestuurder worden aangepast. De ACTIVE-versie van 2008 behoudt zijn analoge instrumentenpaneel.

 • Een centraal 10-inch touchscreen voor alle nieuwe 2008-modellen.

Alle modellen van 2008 zijn nu standaard uitgerust met een centraal touchscreen van 10 inch. Onder het centrale display blijven de pianotoetsen behouden voor snelle toegang tot de belangrijkste functies.

 • Het compacte stuurwiel in het hart van de actie

Het compacte stuurwiel, dat deel uitmaakt van de PEUGEOT i-Cockpit®, verhoogt het rijplezier met een factor tien door een unieke wendbaarheid en precisie. Het stuur omvat het nieuwe embleem in het midden. De bediening van het multimediasysteem (audiobronnen, telefoon) en de volume- en spraakbediening gebeuren eveneens vanop het stuurwiel.

Peugeot 2008 banner 3

EXCELLENCE: een nieuwe standaard in elektrificatie en connectiviteit.

De nieuwe 2008 is modern en wil met zijn efficiënte elektromotoren en connectiviteit van de laatste generatie nieuwe klanten aantrekken.

 • Een steeds efficiëntere E-2008, met een bereik tot 406 km

De E-2008 is de pionier van volledig elektrische SUV's in het B-segment, waarbij de nieuwe aandrijflijn al is overgenomen door de E-208 en E-308. Het maximumvermogen stijgt met 15% van 100 kW/136 pk naar 115 kW/156 pk, terwijl de batterij wordt uitgebreid van 50 kWh naar 54 kWh. Dankzij een grote inspanning op het gebied van efficiëntie kan de toename van de prestaties worden verzoend met een grotere actieradius, die oploopt tot 406 km in vergelijking met 345 km voorheen (WLTP gemengde cyclus).

Op de nieuwe PEUGEOT E-2008 zijn twee types boordladers beschikbaar, voor elk gebruik en elke laadoplossing: standaard een enkelfasige lader van 7,4 kW en als optie een driefasige lader van 11 kW.

De geschatte oplaadtijden van 20% tot 80% zijn 30 minuten vanaf een openbare terminal (100 kW), 4u40 vanaf een Wall Box (7,4 kW) en 11u10 vanaf een versterkt stopcontact (3,2 kW).

 • Nieuwe hybride motor binnenkort in de 2008

Begin 2024 krijgt de nieuwe 2008 de nieuwe 48V HYBRID-aandrijflijn, die bestaat uit een nieuwe generatie 136pk PureTech benzinemotor, gekoppeld aan een nieuwe 6-versnellingsbak met dubbele koppeling waarin een elektromotor is geïntegreerd.

Dankzij een batterij die tijdens het rijden wordt opgeladen, biedt deze technologie extra koppel bij lage toerentallen en een tot 15% lager brandstofverbruik. In de stad kan de nieuwe 2008 met HYBRID meer dan 50% van de tijd in 100% emissievrije elektrische modus rijden.

 • Een reeks motoren voor alle behoeften

Naast de hierboven beschreven elektrische aandrijflijnen biedt het nieuwe 2008-gamma een keuze aan benzine- en dieselmotoren, zodat elke klant het juiste model voor zijn behoeften kan vinden:

 • PureTech 100: de driecilinder 1,2-liter benzinemotor met 100 pk en Stop & Start-systeem wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak.
 • PureTech 130: de 130 pk sterke 1,2-liter driecilinder benzinemotor met Stop & Start-systeem kan worden gecombineerd met de 8-traps EAT8-automaat of een handgeschakelde 6-versnellingsbak.
 • BlueHDi 130 EAT8: de 130 pk sterke 1,5-liter 4-cilinder dieselmotor met Stop & Start-systeem wordt gecombineerd met de EAT8 8-traps automatische versnellingsbak.
 • High-definition camera's voor parkeerhulp

De nieuwe parkeerhulpcamera's voor en achter op de nieuwe PEUGEOT 2008 bieden nu een high-definition beeld. Afhankelijk van het uitrustingsniveau is de nieuwe high-definition frontcamera (gekoppeld aan dodehoekbewaking) nu als optie verkrijgbaar. Deze biedt een beeld van 360° van de directe omgeving van de auto, een waardevol hulpmiddel bij het parkeren.

 • Een zeer uitgebreid assistentiesysteem voor de bestuurder

Naast de nieuwe high-definition parkeerhulpcamera's (zie hierboven) biedt de nieuwe 2008 zijn gebruiker een aantal functies die het rijden gemakkelijker en veiliger maken...

 • Adaptieve Cruise Control met Stop and Go-functie en instelbare tussenafstand.
 • Automatische noodrem met botsingswaarschuwing: detecteert voetgangers en fietsers, dag en nacht, van 7 km/u tot 140 km/u.
 • Uitgebreide herkenning en weergave van verkeersborden op de digitale handset: stop, no-go, doorrijverbod, einde doorrijverbod, naast de gebruikelijke snelheidsborden.
 • Actieve lane departure warning met rijstrookcorrectie.
 • Driver Attention Alert detecteert verminderde alertheid gedurende lange rijtijden en bij snelheden boven 65 km/u, door analyse van de microbewegingen van het stuurwiel.
 • Blind spot monitoring.
 • Grip Control, dat toegang geeft tot drie rijmodi: zand, modder en sneeuw. Dit Grip Control-aanbod wordt gecombineerd met de '3PMSF' vierseizoenenbanden.
Peugeot 2008 banner 4
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid