NIEUWE CITROËN Ë-BERLINGO: SLIMMER, VEELZIJDIG EN ELEKTRISCH

Gepost op 12 december 2023

NIEUWE CITROËN Ë-BERLINGO: SLIMMER, VEELZIJDIG EN ELEKTRISCH

Citroën heeft een nieuwe en verbeterde versie van zijn iconische Berlingo geïntroduceerd, met een modern en assertief ontwerp dat aansluit bij de vernieuwde stylingidentiteit van het merk. Binnenin beschikt de Berlingo over een nieuw dashboard, stuurwiel en een scala aan kleuren en materialen die de functionele en gebruiksvriendelijke cabine verbeteren.

Citroen Berlingo Tekst 2

Een van de opvallende kenmerken van de nieuwe Berlingo is de nadruk op comfort. Voor het eerst beschikt dit model over de Citroën Advanced Comfort®-stoelen, wat de rijervaring naar een hoger niveau tilt. Daarnaast biedt het voertuig geavanceerde connectiviteit via een 10-inch touchscreen-infotainmentsysteem, compleet met draadloze Apple CarPlay- en Android Auto-compatibiliteit, evenals een inductie-oplader voor smartphones.

De elektrische Berlingo heeft een verhoogd bereik tot wel 320 km (WLTP-gecombineerde cyclus), waardoor het een praktische keuze is voor milieubewuste klanten. Het beschikt ook over de nieuwe ë-Routes-applicatie, een gepersonaliseerde reisplanner.

Citroen Berlingo Tekst 3

De Berlingo is ontworpen om tegemoet te komen aan diverse levensstijlen en biedt voldoende ruimte en praktisch gebruik. Het is verkrijgbaar in een 7-persoonsversie, met uitzonderlijke modulariteit. Het voertuig zal vanaf het voorjaar van 2024 op de markt verkrijgbaar zijn.

De Citroën Berlingo heeft een rijke geschiedenis van het bedienen van de behoeften van klanten, en is in de loop der tijd geëvolueerd om meer comfort en stijl te bieden. Het blijft een veelzijdige en gebruiksvriendelijke keuze voor gezinnen, senioren en individuen met actieve levensstijlen.

Citroen Berlingo Tekst 4

In Europa is de Berlingo exclusief verkrijgbaar in een elektrische versie, met een aanzienlijke verhoging van het bereik dankzij een nieuwe 50 kWh LFP-batterij. Dit is aantrekkelijk voor klanten die zich zorgen maken over het milieu en vaak in voorstedelijke of provinciale gebieden wonen met toegang tot thuisladen.

Het opnieuw ontworpen exterieur van de Berlingo toont de nieuwe designtaal van Citroën, met een moderner en krachtiger front. Het voertuig heeft een opvallende nieuwe grille, kenmerkende koplampen en een verscheidenheid aan carrosseriekleuropties.

Citroen Berlingo Tekst 5

Binnenin de cabine is de ergonomie verbeterd, met een ruim dashboard waarin een 10-inch touchscreen en een configureerbaar digitaal instrumentenpaneel zijn gehuisvest. Het stuurwiel is bijgewerkt voor betere controle, en de algehele interieurkwaliteit is verbeterd.

De Berlingo excelleert in het bieden van een comfortabele en praktische interieurruimte. Het introduceert voor het eerst de Citroën Advanced Comfort®-stoelen, en de achterstoelen bieden uitzonderlijke modulariteit. Het voertuig behoudt het Modutop® multifunctionele dak en beschikt over talrijke opbergvakken verspreid over de cabine.

Connectiviteit en rijhulpsystemen zijn een hoogtepunt van de nieuwe Berlingo. Het biedt twee niveaus van een 10-inch touchscreen-infotainmentsysteem met My Citroën Play en My Citroën Drive Plus, beide met smartphone-connectiviteit en spraakherkenning. Het voertuig biedt ook een scala aan rijhulptechnologieën voor extra veiligheid en gemak.

Citroen Berlingo Tekst 6

De ë-Berlingo-aandrijflijn is voorzien van een 100 kW (136 pk) motor in combinatie met een nieuwe 50 kWh LFP-batterij, wat resulteert in een verhoogd bereik tot wel 320 km (WLTP-gecombineerde cyclus). Het beschikt ook over regeneratief remmen en verschillende rijmodi voor optimale efficiëntie. Het voertuig is uitgerust met snellaadcapaciteiten en profiteert van de e-ROUTES-applicatie voor reisplanning en real-time aanpassingen.

De nieuwe Citroën Berlingo een modern en assertief ontwerp met verbeterd comfort, connectiviteit en veelzijdigheid. Het is een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een praktisch en aanpasbaar voertuig voor diverse levensstijlen.

Citroen Berlingo Tekst 7
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid