C4 X / ë-C4 X

Catalogusprijs
vanaf €28.400

Ontdek de ë-C4 X Electric en C4 X, speciaal ontworpen om hun impact op het milieu te beperken. Alle aandrijflijnen zijn identiek op het gebied van comfort, design en interieur. Dankzij de 2 nieuwe elektrische motoren geniet je van een groter rijbereik en kan je kiezen tussen 2 verschillende niveaus met een rijbereik tot 420 km.

Citroen C4 X tekstbeeld 1

ELEGANT EN UNIEK CONCEPT

De styling van de ë-C4 X Electric en C4 X is een kruisbestuiving van het elegante profiel van een fastback met de moderne uitstraling van een SUV. Ga je voor de traditionele C4 X, of voel je toch meer voor de ë-C4 X? Kies zelf de motor die het best bij je behoeften past.

ë-C4 X

  • Rijbereik tot 420 kilometer over de WLTP-cyclus.
  • Een motorvermogen van 136 pk of 156 pk.
  • 3 rijmodi (Eco, Normal en Sport) voor nog meer rijplezier zonder CO₂-uitstoot.
  • Een standaard warmtepomp die 4 tot 6 keer energiezuiniger is dan een conventioneel verwarmingssysteem.

C4 X

  • Beschikbaar in benzine- en dieseluitvoering.
  • Motoren van 100 tot 130 pk met EAT8 automatische of handgeschakelde versnellingsbak.
Citroen C4 X tekstbeeld 2

ONDERSCHEIDENDE STIJL

De kenmerkende voorkant van Citroën

De hoge, vlak liggende motorkap met brede uithollingen aan weerszijden geeft de nieuwe ë-C4 X een geheel eigen gezicht. De verchroomde chevrons die zich over de gehele breedte van de voorzijde uitstrekken, maken hem daarbij in één oogopslag als Citroën herkenbaar. Optisch lopen ze naadloos over in de koplampen, die in twee horizontaal gescheiden groepen zijn verdeeld en met hun Citroën-LED Vision-technologie het hightech karakter van de auto benadrukken.

Dynamische daklijn

Met hun lengte van 4,6 m passen de nieuwe Citroën ë-C4 X Electric in het Citroën-gamma tussen de C5 X (4,80 m) en C4 hatchback (4,36 m). Hun wielbasis van 2,67 m is identiek aan die van de laatste. In profiel vloeit de dynamische daklijn van de auto sierlijk over van bovenaan de voorruit naar het bovenste paneel van de achterklep waardoor een evenwichtig fastback-silhouet gecreëerd wordt. De korte, strakke daklijn zorgt voor een optimale aerodynamica, die resulteert in een luchtweerstandscoëfficiënt van CX 0,29.

Nieuwe led-achterlichten

De kenmerkende X-vorm van de koplampen keert als verwijzing naar de typeaanduiding ook terug in de led-achterlichten. Die zetten zich naar het midden voort in de gewelfde vorm van de achterklep, terwijl ze aan de flanken uitlopen in een pijlvorm die de dynamische vormgeving van de auto verder versterkt.

Citroen C4 X tekstbeeld 3

COMFORT OP HOOG NIVEAU

Dankzij Citroën Advanced Comfort® biedt de ë-C4 X zowel de bestuurder als de overige inzittenden een weldadig gevoel van comfort en ontspanning.

Advanced Comfort®-stoelen

De royale voorstoelen ogen even gerieflijk als ze zijn: ze zijn voorzien van een speciale verstevigingslaag van 15 millimeter schuimvulling, die zowel een goede ondersteuning garandeert als het zitcomfort verhoogt. De optionele massagefunctie versterkt de comfortbeleving verder, evenals de stoelverwarming. Ook de brede achterbank is met ingebouwde verwarming verkrijgbaar.

Grote bagageruimte

De bagageruimte van de ë-C4 X heeft een bruikbare inhoud van maar liefst 510 liter. De grote opening en onder de achteruit weggewerkte scharnieren garanderen een goede toegankelijkheid. Onder de vloerplaat bevindt zich nog een aanvullende opbergruimte, waarin onder andere de laadkabel kan worden opgeborgen.

Progressive Hydraulic Cushions®

De Progressive Hydraulic Cushions®-vering van de ë-C4 X verwent de inzittenden met een ongekend rijcomfort in de beste traditie van Citroën. Dit innovatieve systeem maakt gebruik van twee hydraulische stops aan de boven- en onderzijde van de schokdemper die de terugslag van de veer vrijwel meteen opvangen, waardoor de auto als een vliegend tapijt over de weg lijkt te zweven.

Citroen C4 X tekstbeeld 4

RIJD HELEMAAL ZEN

Citizen-diensten

Met het Citizen-programma kan je gebruikmaken van diensten die je dagelijkse leven vergemakkelijken, zowel thuis als in je wagen, voor je veiligheid en comfort.

Veiligheids- en rijhulpmiddelen

De Ë-C4 X en C4 X bieden een scala aan innovatieve rijhulptechnologieën. Tot 20 geavanceerde systemen verbeteren je rijveiligheid en verminderen stress bij bestuurder en passagier.

Citroen C4 X tekstbeeld 5
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid