Overwinning voor Antonio Félix da Costa en DS Automobiles in New York City!

Gepost op 20 juli 2022

- Gestart vanaf pole position won António Félix da Costa de tweede race van de New York City E-Prix

- Eerste overwinning van het seizoen voor DS Automobiles

- Het team staat nu 3e in het kampioenschap met 228 punten gelijk aan het tweede team.

EPS812 170400 W6 I6302 2048x2048 1024x683

De tweede race van de New York City E-Prix, de twaalfde ronde van het ABB FIA Formula E World Championship seizoen 8 ging op 17 juli van start terwijl het Vrijheidsbeeld naar de twee DS TECHEETAH-coureurs keek.

De dag begon met de derde vrije training van het weekend gevolgd door de kwalificatiesessie. Tijdens deze sessie vocht António Félix da Costa tot het einde en eindigde als tweede. Echter, na een straf voor de oorspronkelijke poleman, werd Da Costa opgewaardeerd naar pole position, zijn tweede van het seizoen. Aan de kant van Jean-Éric Vergne verliep de kwalificatie niet zoals gepland en nadat hij de muur had geraakt, kwalificeerde de Franse coureur zich als 12e op de grid.

Om 13.00 uur lokale tijd begonnen António Félix da Costa en zijn DS E-TENSE FE21 vooraan om door de straten van NYC te racen. De Portugese coureur moest hard vechten om zijn leidende positie te behouden tegenover sterke concurrentie. Na 45 minuten racen kwam António Félix da Costa als eerste over de finish en bezorgde DS TECHEETAH zijn eerste overwinning van het seizoen en 25 punten voor het kampioenschap.

Jean-Éric Vergne, startte vanaf de 12e op de grid en wist na de start op te klimmen naar de 10e positie en in de punten. Maar met minder dan 2 minuten op de klok raakte de DS E-TENSE FE21 van de Franse coureur verstrikt in een ongeval en was de auto te beschadigd om de race uit te rijden.

DS TECHEETAH staat nu derde in het kampioenschap met 228 punten, gelijk met het tweede team. Aan de rijderszijde staat Jean-Eric Vergne als 4e in het kampioenschap met 128 punten. Antonio Felix da Costa staat 6e met 100 punten.

De volgende twee rondes van seizoen 8 vinden plaats op 30 en 31 juli in Londen.