Peugeot 308 SW Hybrid

Catalogusprijs
vanaf €39.346

PEUGEOT 308 SW HYBRID & 308 SW: THERMISCHE OF OPLAADBARE HYBRIDE BREAK

Ontsnap aan stereotypen en geniet van elk moment achter het stuur van de nieuwe PEUGEOT 308 SW.
Laat je inspireren door zijn expressieve non-conformistische stijl, zijn nieuwe technologieën die zijn ontworpen om de kwaliteit van jouw tijd aan boord intensiver te maken.
Ontdek PEUGEOT's Power of Choice -verbintenis, geef jezelf de vrijheid om je nieuwe PEUGEOT 308 SW te kiezen die is uitgerust met een efficiënte benzine-, diesel- of Plug-In Hybride motor.

Peugeot 308 SW Web 1

EEN INTENSE SW, VRIJ VAN ENIGE INVLOED

De nieuwe PEUGEOT 308 SW stationwagen toont het nieuwe embleem van het merk met de leeuw in het hart van zijn nieuwe verticale grille en biedt een krachtige uitstraling, versterkt door een langgerekte motorkap en een ingetrokken voorruit.
Zijn gedurfde proporties, expressieve stijl en scherp, sensueel ontwerp onthullen een assertieve en unieke persoonlijkheid, die stereotypen ontvlucht zonder in te boeten aan functionaliteit en modulariteit.
Het gestroomlijnde silhouet verwijst naar een compacte en royale bouw en tekent atletische en katachtige lijnen, elegant geaccentueerd met chromen elementen, een verfijnde lichtgevende handtekening en het nieuwe Lion-embleem van het merk.

Peugeot 308 SW Web 3

OPTISCHE FINESSE

Aan de achterkant symboliseren de Full LED 3D-verlichting met klauw-tot-klauwontsteking het technologische en moderne karakter van de nieuwe PEUGEOT 308 SW. Perfect geïntegreerd, benadrukken ze een krachtige achterkant waarvan de aerodynamica is geoptimaliseerd door een lijn verlaagd dak en een rond de wielkasten gebogen cabine.
Een ruime keuze aan velgen met banden van klasse A en A + , geselecteerd op hun rolefficiëntie en benchmark-weggedrag, bevestigt het atletische karakter van de nieuwe PEUGEOT 308 SW stationwagen.

Peugeot 308 SW Web 4

PROFIEL & VOLUMES

Het atletische en pittige profiel van de nieuwe compacte stationwagen PEUGEOT 308 SW getekent met een aerodynamische lijn en een gespierde achterkant die een groot koffervolume suggereert . De handsfree achterklep maakt het mogelijk om de gemotoriseerde kofferklep te openen en te sluiten met een eenvoudige beweging van de voet om de toegang te vergemakkelijken.
De elegante glanzend zwarte dakdragers accentueren elegant de vloeiendheid van zijn langgerekte silhouet.

Peugeot 308 SW Web 5

SCHUIFDAKSPOILER

Om van elke rit een reis te maken, is de nieuwe PEUGEOT 308 SW-stationwagen uitgerust met een zonnedakspoiler zodat je beter kunt profiteren van het licht en de ruimtes die je passeert.

Peugeot 308 SW Web 6

NIEUW PEUGEOT-EMBLEEM

Het nieuwe zwart-zilveren embleem, dat zijn charismatische silhouet modern accentueert, is versierd met de iconische leeuwenkop van het merk en is te zien op het radiatorrooster, de voorspatborden en de achterkant van de stationwagen. Het staat voor het verlangen naar kwaliteit, tijdloosheid en de assertiviteit van het merk met 210 jaar geschiedenis en inventiviteit, ten dienste van klanten die op zoek zijn naar een steeds kwalitatievere ervaring aan boord.

Peugeot 308 SW Web 7

ACHTERAAN

Aan de achterkant symboliseren de Full LED 3D-verlichting met klauw-tot-klauwontsteking het technologische en moderne karakter van de nieuwe PEUGEOT 308 SW. Perfect geïntegreerd, benadrukken ze een krachtige achterkant waarvan de aerodynamica is geoptimaliseerd door een lijn verlaagd dak en een rond de wielkasten gebogen cabine.
Een ruime keuze aan velgen met banden van klasse A en A + , geselecteerd op hun rolefficiëntie en benchmark-weggedrag, bevestigt het atletische karakter van de nieuwe PEUGEOT 308 SW stationwagen.

Peugeot 308 SW Web 8

TECHNOLOGISCHE GEEST, VOOR EEN INTUTIEVE EN VERSLAVENDE ERVARING AAN BOORD

Neem plaats achter het stuur van de nieuwe ergonomische, intuïtieve en ultra-connected PEUGEOT i-Cockpit®.
Een belangrijke speler in het merk op het gebied van veiligheid en kwaliteit van leven aan boord, het is volledig opnieuw ontworpen om de bestuurder en alle passagiers meer ergonomie, design en technologie te bieden.
Uitgerust met een nieuw compact, uiterst wendbaar verwarmd stuurwiel , een digitaal head-up instrumentenpaneel en een centraal touchscreen uitgerust met de nieuwe PEUGEOT i-Connect infotainment-innovatie, biedt hij iedereen een ervaring aan boord. aan hun interesses en verlangens.

Peugeot 308 SW Web 9

ON-BOARD CONNECTIVITEIT OPNIEUW UITVINDEN

Echte innovatie op het gebied van connectiviteit aan boord, het nieuwe capacitieve 10'' HD-touchscreen uitgerust met nieuwe PEUGEOT i-Connect infotainmenttechnologie biedt een echt persoonlijke ervaring dankzij:

 • Ergonomie van het smartphonetype
 • Multi-venster display
 • Profielbeheer
 • Draadloze Mirrorscreen-functie
 • 2 smartphones tegelijkertijd verbonden
 • Nieuwe PEUGEOT i-toggles programmeerbaar voor frequente acties

Reis met een gerust hart met verbonden navigatie inclusief automatische update van TomTom®-kaarten en realtime verkeers- en gevarenzones door TomTom Services.

Peugeot 308 SW Web 10

HEAD-UP COMBINATIE

Dankzij het 10-inch digitale head-up display wordt nuttige rij-informatie binnen handbereik weergegeven, zonder van de weg af te hoeven kijken.

Het nieuwe, uiterst wendbare compacte stuurwiel is uitgerust met bedieningselementen voor het instellen van de inhoud en weergavemodus van het instrumentenpaneel en het middenscherm.

Op de GT-afwerking geeft de 3D digitale handset prioriteit aan de belangrijkste informatie door deze op de voorgrond weer te geven, zoals een hologram, voor een betere leesbaarheid.

Peugeot 308 SW Web 11

NIEUWE CENTRALE CONSOLE

De nieuwe middenconsole, met een ergonomisch en zeer strak design, bevat een nieuwe 8-traps automatische versnellingsbakbediening EAT8 en een nieuwe, efficiëntere en compactere airconditioning.

Alle dynamische bedieningselementen van de wagen bevinden zich aan de bestuurderszijde, binnen handbereik.

Zonder een duidelijke versnellingspook biedt de console meer opslagruimte en een speciale ruimte voor draadloos opladen van je smartphone.

Peugeot 308 SW Web 12

ZITCOMFORT

De nieuwe PEUGEOT 308 SW is verlengd en verlaagd en is op oordeelkundige wijze opnieuw ontworpen om alle passagiers het beste compromis te bieden tussen functionaliteit en binnenruimte.

Comfortabel geïnstalleerd op de voorstoelen met het label AGR verwarmd en massage waardeer de kwaliteit van de afwerkingen en de esthetiek van de geselecteerde materialen voor de decoraties en interieurbekleding ; zoals schaalbare gemêleerde stof, technische breisels, Alcantara®, reliëfleer of gekleurd nappaleer.

Peugeot 308 SW Web 13

MEER DAN WELZIJN

Adem, voel, geniet...

Garandeer de kwaliteit en filtratie van de lucht in de cabine, dankzij het Clean Cabin systeem.

Kies op basis van je wensen en je stemming van het moment je sfeer uit de 8 lichtgevende voorstellen .

Geniet ten slotte van de kwaliteit van het high-end Hi-Fi Focal -geluidssysteem, uitgerust met 10 luidsprekers, een nieuwe 12-kanaals versterker en ARKAMYS digitale geluidsverwerking, voor het plezier van luisteren naar puur en gedetailleerd geluid.

Peugeot 308 SW Web 14

VRIJHEID OM TE KIEZEN

Laat je verleiden door de nieuwe PEUGEOT 308 SW en geef jezelf de vrijheid om de motor te kiezen die bij jou past:

 • Zorg er bij een plug-in hybride voor dat je kan rijden zoals je wil, ook in gebieden met beperkt verkeer.
 • Bij thermisch kies je uit de krachtige en zuinige motoren € 6,- benzine of diesel, allemaal voorzien van de Stop & Start functie.
Peugeot 308 SW Web 15

DIENSTEN OM JE ENERGIETRANSITIE TE VERGEMAKKELIJKEN

Vereenvoudig je reizen en het beheer van je plug-in hybride wagen met alle diensten die speciaal zijn ontworpen om jouw energietransitie te vergemakkelijken: PEUGEOT Easy-Charge en PEUGEOT Easy-Care .

Reis met een gerust gemoed met de gratis MyPeugeot-applicatie waarmee je het opladen of de thermische preconditionering van je nieuwe PEUGEOT 308 SW vanop afstand kan beheren.

Peugeot 308 SW Web 16

RIJPLEZIER MEER DAN OOIT

Geniet van het rijgedrag, het gemak en het rijplezier achter het stuur van de nieuwe compacte stationwagen PEUGEOT 308 SW.

Laat je begeleiden naar semi-autonoom rijden, dankzij de combinatie van adaptieve cruisecontrol met Stop and Go-functie en het actieve spraakherkenningssysteem.

Om je veiligheid en comfort te vergroten, zijn er veel rij- en manoeuvreerhulpmiddelen van de nieuwste generatie van het merk verkrijgbaar, uitgerust met nieuwe uitrusting, waaronder:

 • Nieuwe HD 180 achteruitrijcamera
 • 360° parkeerhulp dankzij 4 camera's
 • Dodehoekbewaking op grote afstand
Peugeot 308 SW Web 17

OPTIMALISEER JE RIJBEREIK

Om de batterijduur van je PEUGEOT 308 SW HYBRID te sparen en je rijstijl verder aan te passen, kies je uit de 3 rijmodi degene die past bij je traject of je wensen past:

 • Elektrisch: hiermee rijd je 100% elektrisch , tot 135km/u.
 • Hybride: hiermee kan je het energieverbruik optimaliseren door af te wisselen tussen elektrisch en thermisch rijden.
 • SPORT: het mobiliseert alle kracht van de thermische en elektrische motoren voor maximale dynamische prestaties.
Peugeot 308 SW Web 18

REGENERATIEF REMMEN

Het regeneratieve remsysteem van de nieuwe PEUGEOT 308 SW HYBRID maakt het mogelijk om de energie terug te winnen die beschikbaar is tijdens de rem- en vertragingsfasen bij het optillen van de voet .
Door deze actie kan de hoogspanningsaccu gedeeltelijk worden opgeladen en kan het elektrische rijbereik van de wagen worden vergroot.
De remfunctie kan worden geactiveerd met de bediening aan de bestuurderszijde van de middenconsole, zodat de wegen kan afremmen zonder het rempedaal in te trappen. Het werkt als een motorrem en laadt de batterij op.

Peugeot 308 SW Web 19

BATTERIE LITHIUM-ION (240-400V)

Door de batterijduur in 100% elektrische modus kan je tot 60 km reizen WLTP

 • De capaciteit is 12,4 kWh.
 • De hoogspanningsaccu bevindt zich onder de achterbank, zonder de ruimte en het volume van de bagageruimte boven de vloerbedekking aan te tasten.
 • Met de functie "e-SAVE" kan de bestuurder een reserve aan elektrische energie plannen die hij tijdens zijn reis kan gebruiken, met name in afwachting van een zone met beperkt verkeer.

De batterij heeft een garantie van 8 jaar, 160.000 km voor 70% van zijn laadcapaciteit.

Peugeot 308 SW Web 20

OPLAADBARE HYBRIDE MOTORISATIES

De HYBRID 225 e-EAT8-motor combineert:

 • Een 180 pk PureTech-motor (132 kW)
 • Een 81kW elektromotor
 • Een geëlektrificeerde e-EAT8 8-traps automatische transmissie

De HYBRID 180 e-EAT8-motor combineert:

 • Een 150 pk (110 kW) PureTech-motor
 • Een 81kW elektromotor
 • Een geëlektrificeerde e-EAT8 8-traps automatische transmissie

De 12,4 kWh elektrische batterij biedt 100% elektrische autonomie tot 60 km WLTP

Peugeot 308 SW Web 21

RIJBEREIK & OPLAADTIJD

Dankzij het rijbereik van de lithium-ionbatterij in de nieuwe PEUGEOT 308 SW HYBRID kan je tot 60 km rijden in de elektrische modus, volgens het WLTP -goedkeuringsprotocol.

Geschatte oplaadtijden voor je PEUGEOT 308 SW HYBRID:

 • 1u55 van een Wall Box (32 A) 7,4 kW
 • 3u50 uit een versterkt stopcontact (16 A)
 • 7u05 uit een standaard stopcontact (8 A)
Peugeot 308 SW Web 22

THERMISCHE MOTORISATIES

Drie benzinemotoren , 3-cilinder 1.2L motoren:

 • PureTech 110 S&S BVM6,
 • PureTech 130 S&S BVM6,
 • PureTech 130 S&S EAT8 .

Twee dieselmotoren , 1.5L 4-cilinder motoren:

 • BlueHdi 130 S&S BVM6,
 • BlueHdi 130 S&S EAT8 .

Deze laatste generatie € 6 benzine- of dieselmotoren, die CO2 bevatten en zijn uitgerust met Stop & Start-technologie, bieden brandstofbesparing, rijplezier en topprestaties.

Peugeot 308 SW Web 2
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid
Imacar Chat