Citroën C5 X Hybrid

Catalogusprijs
vanaf €45.567
Citroen C5 X 1

LEF EN TECHNOLOGIE VOOR EEN RUSTIGERE REISERVARING

New Citroën C5 X slaat een brug tussen de elegantie van een berline, de dynamiek van een break en de hogere positie van een SUV. Hij verschaft ware rust dankzij het Citroën Advanced Comfort®-programma met een interieur dat alles wegheeft van een loungeruimte. Om je het leven aan boord makkelijk te maken, biedt New Citroën C5 X vooruitstrevende technologieën voor semi-autonoom rijden en een nieuwe communicatie-interface op een 12" HD touchscreen met stemherkenning. New Citroën C5 X is beschikbaar in Plug-In Hybridversie en benzine. Aan jou de keuze!

Citroen C5 X 2

EEN VOORUITSTREVEND SILHOUET

C5 X is uniek in zijn genre. Hij slaat een brug tussen de elegantie van een berline met zijn lange motorkap, de dynamiek van een break met zijn grote koffer en de verhoogde positie van een SUV dankzij zijn wielen met grote diameter.

Citroen C5 X 3

ELEGANT EN DYNAMISCH

New Citroën C5 X onderscheidt zich in een veeleer traditioneel segment.
De achterklep biedt een brede opening en een lage laaddrempel.

De lange motorkap, de lijnen, de hoge taillelijn en de achterste wielkuipen geven hem aanzien en aerodynamica.

De lange daklijn eindigt in een zwevende, aerodynamische bovenspoiler. Een tweede spoiler, in glanzend zwart, zorgt voor neerwaartse druk en remstabiliteit.

Citroen C5 X 4

BETERE CONTROLE OVER DE WEG

De houding van New Citroën C5 X is verhoogd dankzij een verhoogde onderzijde in vergelijking met een traditionele berline en wielen met een grote diameter (720 mm).
Dit maakt een hogere rijpositie mogelijk voor meer veiligheid en zicht.

Citroen C5 X 5

MODERN EN TECHNOLOGISCH LICHTSIGNATUUR

Ze is onmiddellijk herkenbaar als zijnde Citroën, zorgt zowel overdag als 's nachts voor zichtbaarheid en benadrukt het buitengewone silhouet van New Citroën C5 X.
Deze technologische lichtsignatuur integreert LED-koplampen in het volledige gamma.

Citroen C5 X 6

EEN INTERIEUR DAT BIJ JE PAST

Trouw aan de personalisatiefilosofie van het Citroën-gamma, biedt Nieuwe C5 X originele en verfijnde interieurstijlen aan die het mogelijk maken om het interieur naar jouw beeld aan te passen.
Bovenop het standaardinterieur, met zijn sobere sfeer met stoffen met grijze chevrons, heb je de keuze uit vijf interieurstijlen:

 • Ambiance Urban Grey;
 • Ambiance Metropolitan Grey;
 • Ambiance Metropolitan Blue;
 • Ambiance Hype Black;
 • Ambiance Hype Adamantium.
Citroen C5 X 7

ZACHTE EN WARME MATERIALEN

Het interieur ademt een rustige sfeer met ruimte en oog voor detail, voor materialen en kleuren:

 • Kwaliteitsstoffen en leder, geïnspireerd door de wereld van reizen en bagage
 • Drie decoratiemogelijkheden, waaronder een houtstructuur met Chevron-weefpatroon
 • Zachte materialen in de zones die in aanraking komen met de bestuurder en de passagier: armsteunen, middenconsole, dashboardkastje ...
Citroen C5 X 8

EEN UITNODIGING TOT REIZEN IN ABSOLUUT COMFORT

Het interieur van New Citroën C5 X ademt een warme, kalme en ruime sfeer. De gulle volumes, de verwelkomende inrichting, de unieke zin voor detail en de ongeziene praktische aspecten nodigen echt uit tot reizen.

Citroen C5 X 9

ACTIEVE OPHANGING CITROËN ADVANCED COMFORT® IN WERELDPREMIÈRE

De New Citroën C5 X is natuurlijk uitgerust met de Citroën Advanced Comfort®-vering, een Citroën-exclusiviteit die het vliegend tapijteffect van de iconische Citroën-auto's recreëert om obstakels, kuilen, verkeersdrempels en andere verbindingen op de weg te overwinnen.

De Plug-in Hybrid versie van de C5 X zorgt voor nog meer comfort met de wereldprimeur van de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension, die de Hydraulische Progressieve Druklagers® combineert met actieve veerregeling. De wagen past de ophanging van elk wiel aan door het zachter of strakker te zetten afhankelijk van de omstandigheden. Sensoren lezen de weg en zijn onregelmatigheden en geven deze informatie door aan een computer, die op elk ogenblik de juiste instelling bepaalt om alle inzittenden een maximaal comfort te bieden. Naast de ESP-sensoren beschikt de gecontroleerde ophanging over verticale positie- en wielsnelheidssensoren om de bewegingen van de wagen en het rijritme te analyseren. De besturing van de ophanging zorgt zowel voor perfect comfort bij het over de weg zweven op rechte stukken als voor een wegligging van topniveau in de bochten.

Citroen C5 X 10

LOUNGERUIMTE: UITNODIGING TOT WELZIJN

Het interieur van New Citroën C5 X is ontworpen in loungesfeer en weerspiegelt de technologie en de ruimte aan boord met gulle volumes en strakke lijnen. De verfijnde oppervlaktes en de aandacht voor de kleinste details creëren een gevoel van welzijn. Veel delen worden dankzij de indirecte verlichting als zwevende elementen behandeld, en zorgen ze lichtheid en elegantie.

Citroen C5 X 11

ADVANCED COMFORT ZETELS NODIGT UIT TOT RUST

De Advanced Comfort-zetels van New Citroën C5 X vormen de referentie in zitcomfort, zodat je aan boord net hetzelfde voelt als thuis in je zetel. Ze bieden een uniek comfort en zicht dankzij een specifieke vulling, zoals een matrastopper. Het dynamische zithoudingscomfort is te danken aan een plaat met hoge dichtheid en een verdikt gestructureerd schuim, waardoor je zelfs na de langste reizen ontspannen blijft.

Citroen C5 X 12

RUIMTE AAN BOORD NODIGT UIT TOT REIZEN

Gebruiksvriendelijkheid was voor Citroën een van de belangrijkste aandachtspunten bij het ontwerpen van de C5 X.
Voorin zorgen de comfortabele zetels en het overzichtelijke dashboard voor een uitgestrekte en overzichtelijke leefruimte.
Elke passagier krijgt de kans om uit te rusten en te ontspannen, met uitzonderlijke beenruimte, een aangenaam brede stahoogte en een royale hoofdruimte. Een ware uitnodiging om in alle comfort te reizen.

Citroen C5 X 13

OPEN GLAZEN DAK

De gebruiksvriendelijkheid wordt verder versterkt door de grote lichtinval dankzij de 360° glasvlakken rondom de auto, waaronder de achterzijruiten en een groot glazen zonnedak dat zoveel mogelijk licht binnenlaat.

Om de rust aan boord te perfectioneren en reizen in ware momenten van ontspanning om te toveren, is de akoestiek van New Citroën C5 X bijzonder verzorgd.
De voor- en achterruiten zijn met een akoestische film bedekt, wat voor een uitzonderlijke isolatie zorgt tegen storende geluiden van buitenaf.

Citroen C5 X 15

KOFFER MET RUIM VOLUME

New Citroën C5 X beschikt over een ruime koffer, ontworpen in de stijl van de breaks, met een ruime, rechthoekige opening, een lage laaddrempel en rechthoekige wanden. Hij biedt ook een platte vloer wanneer de achterbank ingeklapt is.

Om de inhoud van de koffer aan het oog te onttrekken, heeft de achterklep een geïntegreerde hoedenplank om gemakkelijk te laden. En om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan bij het openen of sluiten van de achterklep, beschikt de gemotoriseerde achterklep over een handsfree functie.

Citroen C5 X 16

TECHNOLOGIE TEN DIENSTE VAN JE VEILIGHEID EN COMFORT

New Citroën C5 X is uitgerust met vooruitstrevende technologie om elke reis comfortabel, rustig en veilig te laten verlopen.

De Extended Head Up Display projecteert alle essentiële rijgegevens op de voorruit van de wagen, in kleur en op grote afmetingen, rechtstreeks in het blikveld van de bestuurder.

Deze laatste kan het display configureren en aanpassen via de besturing aan het stuur. Deze innovatie versterkt de veiligheid en de rust tijdens het rijden, omdat de bestuurder niet meer van de weg hoeft weg te kijken om informatie te verkrijgen over de rijsnelheid, de werking van de rijhulpsystemen, de geconnecteerde navigatie of het beheer van de media en de telefoon.

Citroen C5 X 17
Citroen C5 X 18

RIJHULPSYSTEMEN

HIGHWAY DRIVER ASSIST

Deze functie is bijzonder geschikt voor snelwegen. Ze laat de bestuurder toe om de besturing gedeeltelijk uit handen te geven.

Het volstaat een kruissnelheid vanaf 30 km/u in te voeren. Het systeem registreert vervolgens de positie van de C5 X op de rijbaan, zodat de bestuurder de snelheid of het traject niet hoeft te regelen.

Om ervoor te zorgen dat de Highway Driver Assist actief blijft, moet de bestuurder zijn of haar handen aan het stuur houden. Natuurlijk is het mogelijk om op elk moment de besturing te hervatten.

WAARSCHUWING ACHTERLIGGEND VERKEER

Dit systeem detecteert elk gevaar - voetganger, motor, fiets of voertuig - in de nabijheid wanneer achteruit wordt gereden. Dit is vooral nuttig in stedelijke gebieden, waar het waarschuwingssysteem de veiligheid verhoogt.

DODE HOEKBEWAKING OP LANGE AFSTAND

Dit systeem is erg nuttig op snelwegen. Het waarschuwt de bestuurder voor de aanwezigheid van een voertuig in de dode hoek, tot 70 meter achter C5 X, dankzij een oranje lampje in de hoek van de buitenspiegels.

Bovenop de hierboven bechreven rijhulpsystemen beschikt New Citroën C5 X over Active Safety Break, Botswaarschuwing, Adaptieve Snelheidsregeling met Stop & Go functie, Aanhangerstabiliteit …

Citroen C5 X 20

NIEUWE COMMUNICATIE-INTERFACE

De nieuwe Citroën C5 X introduceert een gloednieuwe interface voor geconnecteerde communicatie die intuïtief is en volledig kan worden aangepast dankzij een systeem van widgets. Hiermee kan je jouw favoriete apps en inhoud weergeven op de handset en op het 12" touchscreen tablet van de auto.
Deze interface beschikt over natuurlijke spraakherkenning, een echte persoonlijke assistent die begrijpt wat je zegt, je vragen beantwoordt en je opdrachten uitvoert. Om My Citroën Drive Plus met uw stem te bedienen, zeg je gewoon "Hallo Citroën".
Naast het 12" HD touchscreen tablet is de New Citroën C5 X ook uitgerust met vier USB type C aansluitingen en draadloos inductieladen voor smartphones.

Citroen C5 X 21

PLUG-IN HYBRID OF BENZINE

New Citroën C5 X is uitgerust met performante, efficiënte en volgens de Euro 6.3-norm gehomologeerde benzinemotoren, met naar keuze de PureTech 130 Stop & Start of de PureTech 180 Stop & Start. Voor vlotter en rustiger rijden biedt C5 X ook een EAT8 automatische versnellingsbak.

De C5 X Hybrid is aangepast aan alle gebruik en combineert dankzij zijn motor van 81,2 kW alle voordelen van 100% elektrisch rijden voor dagelijkse ritten met de autonomie van zijn thermische PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3 motor om verder te reizen. Dankzij deze technologie bedraagt de CO2-uitstoot 29 g/km (in WLTP-cyclus). De ë-EAT8 elektrische automatische versnellingsbak verzekert buitengewoon vlot en aangenaam rijplezier, met de onmiddellijke beschikbaarheid van een koppel van 360 Nm.

Citroen C5 X Square 1

ELEKTRISCH RIJBEREIK TOT 55 KM

New Citroën C5 X Hybrid is geschikt voor het leeuwendeel van de dagelijkse ritten. In elektrische modus biedt hij:

 • Een rijbereik tussen 54 en 55 km (afhankelijk van de opties op de wagen en de reële gebruiksomstandigheden);
 • Stil rijden tot 135 km/u;
 • Milieuvriendelijk rijden met 0g/km CO2-uitstoot.

De batterij van New Citroën C5 X Hybrid heeft 8 jaar garantie of 160.000 km voor 70% van zijn laadcapaciteit.

Citroen C5 X Square 2

100% EFFICIËNT

Gemakkelijk en vlot hybriderijden, zowel dynamisch als in alle rust:

 • Vermogen van de thermische motor van 180 pk en van de elektrische motor van 81,2 kW (110 pk) voor een gecombineerd vermogen van 225 pk en een gecombineerde koppel van 360Nm;
 • 4 rijmodi: Electric, Hybride, Comfort en Sport;
 • Verbruik vanaf 1,3 L/100km voor een CO2-uitstoot vanaf 29 g/km in WLTP-cyclus;
 • Geoptimaliseerd verbruik bij dagelijks opladen;
 • Brake Modus die energie terugwint voor de batterij tijdens het remmen en vertragen.
Citroen C5 X Square 3

EENVOUDIG EN PRAKTISCH DAGELIJKS OPLADEN

Er zijn meerdere oplossingen om je New Citroën C5 X Hybrid op te laden:

 • Wall Box: Met de optionele Modus 3-kabel laad je de batterij van 0 tot 100% op in 3u25 of in 1u40 met de optionele 7,4 kW boordlader.
 • Green’Up stopcontact: De batterij is opgeladen in 3u55 met de optionele versterkte Modus 2-kabel.
 • Standaard stopcontact: De batterij is 100% opgeladen in 7u05, wat neerkomt op één nacht, met de standaard modus 2-kabel.

De 100kW laadstations zijn niet compatibel met New Citroën C5 X Hybrid.

Citroen C5 X Square 4

Ë-COMFORT VAN DE PLUG-IN HYBRID

RIJPLEZIER

Geen enkel geluid noch trilling, een verzorgde akoestische isolatie van de weg en de buitenwereld dankzij een voor- en achterruit met akoestische film: aan boord van New Citroën C5 X Hybrid bereikt je rijervaring het ultieme niveau wat betreft comfort en stilte.

De twee motoren verenigen hun krachten voor een vlot vertrek van de wagen. De elektrische ë-EAT8 versnellingsbak is snel en efficiënt, en verhoogt het rijplezier met onmiddellijk beschikbaar koppel.

Citroen C5 X Square 5

EENVOUDIG OPLADEN

New Citroën C5 X wordt gekenmerkt door zijn grote laadeenvoud:

De laadkabels zitten opgeborgen in een toegewezen plek onder de koffervloer.De laadklep aan de linkerachterzijde van de wagen omvat een lampje om het laadproces te volgen. Je kan het laden ook volgen via de My Citroën app.Wanneer de wagen elektrisch rijdt, gaat een blauw lampje aan onder de centrale achteruitkijkspiegel, goed zichtbaar van de buitenkant, om op te vallen in het verkeer en met name in stadscentra met gereglementeerde toegang.Het opladen kan geprogrammeerd worden vanaf het touchscreen of via de My Citroën app om bijvoorbeeld te profiteren van de tarieven in de daluren.

Citroen C5 X Square 6

LAADOPLOSSINGEN

In de stad of thuis beschik je, naargelang je behoeften, van meerdere oplossingen om je New Citroën C5 X Hybrid op te laden:

Wall Box: Met de optionele Modus 3-kabel laad je de batterij van 0 tot 100% op in 3u25 (16A) of in 1u40 (32A) met de optionele 7,4 kW boordlader.De Wall Box is beschikbaar langs de openbare weg en op bepaalde parkings, en kan eveneens thuis worden geplaatst.Versterkt 14A stopcontact van het type Green’Up: De batterij is opgeladen in 3u55 met de optionele versterkte Modus 2-kabel.Standaard 8A thuisstopcontact: De batterij is 100% opgeladen in 7u05 met de standaard modus 2-kabel.Om je te begeleiden bij de installatie van je laadoplossing, heeft Citroën twee partners gekozen: ZEborne en Zeplug. Zo ben je zeker van een kwalitatieve installatie aan de beste prijs, die tegemoetkomt aan de criteria voor overheidssteun.

Citroen C5 X Square 7

4 RIJMODI

De keuzeschakelaar op het centrale dashboard laat je toe een rijmodus te kiezen: Electric, Hybride, Comfort of Sport. De besturing van het Citroën Active Suspension Advanced Comfort® past zich voortdurend aan aan elke rijmodus.

Electric: De wagen beschikt over een rijbereik tot 55 km, wat geschikt is voor het merendeel van de dagelijkse trajecten van gebruikers. Zoveel afgelegde kilometers zonder brandstof te verbruiken.Hybride: De overschakeling tussen de elektrische en de thermische motor gebeurt automatisch voor een optimale efficiëntie.Comfort: Deze rijmodus op basis van de Hybridemodus biedt een bijkomende soepelheid dankzij het Citroën Active Suspension Advanced Comfort®.Sport: C5 X Hybrid biedt dynamische prestaties dankzij de elektrische motor die de thermische motor boost voor een gecumuleerd vermogen van 225 pk. Het Citroën Active Suspension Advanced Comfort® is steviger in deze modus voor een betere wegligging.

Citroën C5 X 12
Expertise & ervaring
Familiebedrijf
Integrale & flexibele aanpak
Grote geografische spreiding
compleet aanbod
Klantgerichtheid
Imacar Chat